Πόλεμος στην Ουκρανία: Μίλησε και με τον Ζελένσκι για τα σιτηρά ο Ερντογάν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μίλησε και με τον Ζελένσκι για τα σιτηρά ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμα στον Ουκρανό ομόλογό του πως «η μεγαλύτερη επιθυμία του είναι να έρθει η ειρήνη στην Ουκρανία»

erdogan_zelensky1
Μετά τη συνομιλία με τον Πούτιν, ο Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά και με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι για το θέμα δημιουργία ασφαλών διαδρόμων μεταφοράς των ουκρανικών σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμα στον Ουκρανό ομόλογό του πως «η μεγαλύτερη επιθυμία του είναι να έρθει η ειρήνη στην Ουκρανία», ενώ αμφότεροι τόνισαν πως συνεχίζουν να εργάζονται πάνω στο σχέδιο που έχουν εκπονήσει τα Ηνωμένα Έθνη για την παράδοση των σιτηρών της Ουκρανίας στην παγκόσμια αγορά.

Τονίζοντας. ακόμα, ότι η λύση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα έρθει σε κάθε περίπτωση μέσω της διπλωματίας και ότι το παράθυρο για διαπραγματεύσεις θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτό, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε είδους υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της διαμεσολάβησης, στη διαδικασία της Κωνσταντινούπολης.

Κλείσιμο


«Εκτιμούμε την (τουρκική) υποστήριξη. Συζητήσαμε τη σπουδαιότητα της άρσης του αποκλεισμού (ουκρανικών) λιμανιών και τη συνέχιση της εξαγωγής σιτηρών», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter, υπογραμμίζοντας επίσης πως πρέπει να εμποδίσουν την αρπαγή των ουκρανικών σιτηρών από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μακρόν «λομπίστας της Uber» και το «κουμπί θανάτου» που είχαν στη διάθεσή τους οι οδηγοί

Γκάγκα: Χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός - Έρχεται τον Οκτώβριο το επικαιροποιημένο εμβόλιο

Αναπάντεχο συμβάν για τον Ζέρβα: Γυναίκα του ζήτησε κοινή φωτογραφία και μετά του τα «έσυρε» - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης