Βρετανία: Σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης αμαυρώνουν τη Βουλή των Κοινοτήτων

Βρετανία: Σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης αμαυρώνουν τη Βουλή των Κοινοτήτων

Για «ανάρμοστη συμπεριφορά» πολλών βουλευτών προειδοποιούν δύο κορυφαία συνδικάτα – Περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης πλήττουν κυρίως το κυβερνών κόμμα – Σε δεινή θέση και πάλι ο Μπόρις Τζόνσον

vouli_vretania
Αμαυρώνεται η εικόνα της Βουλής των Κοινοτήτων στη Βρετανία καθώς, όπως προειδοποιούν δύο κορυφαία συνδικάτα, ο χώρος θεωρείται επισφαλής για τους εργαζόμενους εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς πολλών βουλευτών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», τα συνδικάτα «FDA» και «Prospect» επισημαίνουν ότι η Βουλή των Κοινοτήτων πρέπει να δράσει άμεσα για να μπει ένα τέλος στις «φαινομενικά ατελείωτες» καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από βουλευτές, καθώς τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν πλέον να εγγυηθούν ότι θα υπάρχει ασφάλεια για τους εργαζόμενους.

Κάλεσαν τον πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει δράση

Τα δύο κορυφαία συνδικάτα, που εκπροσωπούν περισσότερους από 1.000 κοινοβουλευτικούς εργαζομένους, συνέταξαν σχετική επιστολή καλώντας τον σερ Λίντσεϊ Χόιλ, πρόεδρο του βρετανικού κοινοβουλίου να αναλάβει δράση.

Τον κάλεσαν να λάβει άμεσα μέτρα μετά το «ροζ» σκάνδαλο με τον Κρις Πίντσερ, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από αναφορές ότι μεθυσμένος θώπευσε δύο άνδρες σε ιδιωτικό κλαμπ μελών του Λονδίνου.

Η απρεπέστατη συμπεριφορά του αναπληρωτή υπευθύνου για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας στους Συντηρητικούς Κρις Πίντσερ, έχει φέρει σε δεινή θέση τον Συντηρητικό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον.

Κλείσιμο
Είναι η δεύτερη φορά που ο Πίντσερ παραιτείται από το γραφείο τήρησης κομματικής πειθαρχίας των Τόρις. Η πρώτη ήταν το 2017 όταν είχε αποκαλυφθεί σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ολυμπιακού κωπηλάτη και ακτιβιστή των Τόρις Άλεξ Στόρι.

Η υπόθεση αγγίζει και τον Μπόρις Τζόνσον

Οι πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης αγγίζουν και τον πρωθυπουργό Τζόνσον, καθώς σύμφωνα με Βρετανούς πολιτικούς συντάκτες είχε προειδοποιηθεί να μη βάλει στο κυβερνητικό σχήμα τον Πίντσερ στον ανασχηματισμό του Φεβρουαρίου, ακριβώς λόγω των ανησυχιών για τη συμπεριφορά του.

Στον Συντηρητικό πρωθυπουργό καταλογίζεται ότι αγνόησε τις προειδοποιήσεις και έδωσε το πόστο στον Πίντσερ ως αντάλλαγμα για τον καθοριστικό ρόλο του στην πολιτική επιχείρηση που είναι γνωστή ως «Σώστε τον Μεγάλο Σκύλο», δηλαδή την προσπάθεια να προστατευθεί εσωκομματικά ο Μπόρις Τζόνσον από τις ευθύνες για το «partygate».

Η αντιπολίτευση τα περί «γλοιώδους» και «διεφθαρμένου» Συντηρητικού Κόμματος

Παράλληλα, ο βρετανικός Τύπος υπενθυμίζει πως είναι το πέμπτο σκάνδαλο σεξουαλικής φύσης που αφορά Συντηρητικό βουλευτή το τελευταίο τρίμηνο, γεγονός που έχει επιτρέψει στην αντιπολίτευση να επαναφέρει το σύνθημα περί «γλοιώδους» και «διεφθαρμένου» Συντηρητικού Κόμματος.

Για παράδειγμα, στις 2 Απριλίου ο Ντέιβιντ Γουόρμπαρτον αποπέμφθηκε από το κόμμα λόγω κατηγοριών για πολλαπλές σεξουαλικές παρενοχλήσεις ενώ στις 29 Απριλίου το ίδιο έγινε με τον Νιλ Πάρις διότι παρακολουθούσε πορνό στο κινητό του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής.

Άλλες τρεις υποθέσεις βιασμού ή σεξουαλικής παρενόχλησης από Συντηρητικούς βουλευτές είχαν αποκαλυφθεί εντός του 2021.


Ειδήσεις σήμερα:

Τρόμος στο Χαλάνδρι: ΙΧ «καρφώθηκε» σε βιτρίνα καταστήματος - Δείτε εικόνες


«Λες και είχε μείνει για πάντα εκεί» - Θρήνος για τον Ανέστη που επέζησε από την τραγωδία των Τεμπών και αυτοκτόνησε στα 35 του


Από 27 Ιουλίου έρχεται η εφαρμογή για ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης