Ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπενθύμισε πως από τις 27 Ιουλίου όλοι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν σε ψηφιακή μορφή στο κινητό, τόσο το δίπλωμα οδήγησης τους, αλλά και την ψηφιακή τους ταυτότητα.
Την τρέχουσα είδηση είχε προαναγγείλει ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, δηλώνοντας πώς από τον φετινό Ιούλιο, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φέρουν μαζί τους στο πορτοφόλι την ταυτότητα ή το δίπλωμα οδήγησης τους.
Όπως το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ψηφιακή ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης
Συγκεκριμένα ο κ. Πιερρακάκης είχε δηλώσει πως αυτός είναι ο βασικός προγραμματισμός, ενώ προβλέπεται ότι η χρήση του θα είναι εύκολη και θα ακολουθήσει το μοτίβο που ίσχυσε ήδη με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Η χρήση της εφαρμογής θα είναι το ίδιο εύκολη όπως και αυτή του πιστοποιητικού εμβολιασμού.
Κλείσιμο
Σε πρώτη φάση ψηφιοποιούνται η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης ενώ αργότερα θα επεκταθεί και με το διαβατήριο.
Σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι (wallet) που θα είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή (app) για «κατέβασμα» από το Google Play και το App Store, θα μπορούν οι Έλληνες πολίτες να έχουν - σε ψηφιακή μορφή - μέσα στις επόμενες εβδομάδες τόσο την ταυτότητά τους όσο και το δίπλωμα οδήγησής τους.
Με στρατηγικό όραμα και σταθερά ανοδική πορεία, ο Όμιλος Revoil κινείται ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικούς αλλά συμπληρωματικούς άξονες που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την ενέργεια.
Η αυτοκίνηση αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όμως η μεγαλύτερη επανάσταση δεν είναι ένα καλύτερο αυτοκίνητο αλλά ένας κόσμος που το χρειάζεται λιγότερο. Και εντελώς διαφορετικό.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.