Σύνοδος ΝΑΤΟ - Σολτς: «Δεν υπάρχει κανένα εμπάργκο όπλων» στην Τουρκία

Σύνοδος ΝΑΤΟ - Σολτς: «Δεν υπάρχει κανένα εμπάργκο όπλων» στην Τουρκία

Οι αποφάσεις που θα λάβουμε σήμερα, θα μετασχηματίσουν την ασφάλεια της Ευρώπης και του κόσμου, είπε ο Γερμανός καγκελάριος προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

olaf_scholz
Αποφάσεις που θα μετασχηματίσουν την ασφάλεια της Ευρώπης και του κόσμου θα πάρουν οι ηγέτες των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ στη σημερινή Σύνοδο, όπως είπε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Θα πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, μετασχηματιστικές, για την ασφάλεια της Ευρώπης και του κόσμου. Θα βελτιώσουμε τη συνεργασία μας με την καλύτερη προστασία στα Ανατολικά, με περισσότερα σταθμευμένα στρατόπεδα, για να υπεραμυνθούμε των συνόρων» είπε ο Σολτς, ενώ αναφερόμενος στις εξελίξεις με Φινλανδία και Σουηδία, σχολίασε πως η ένταξή τους «θα βελτιώσει τη συνεργασία μας, είναι πολύ σημαντική εξέλιξη. Οι δύο χώρες ταιριάζουν στη Συμμαχία μας».

Για την Task Force άμεσης δράσης, ο Γερμανός καγκελάριος ανέφερε πως «είναι ζήτημα κεντρικής σημασίας να βελτιώσουμε την ικανότητά μας για ετοιμότητα άμυνας. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες, στο μέλλον θα έχουμε σημαντικά περισσότερες».

Σε ερώτηση για το αν η Γερμανία θα ξανασκεφτεί το εμπάργκο όπλων για την Τουρκία, απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένα εμπάργκο».


Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την επιδότηση έως 300 ευρώ για διακοπές σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια - Πώς βγαίνει η άυλη κάρτα

Άνδρας μπούκαρε με καραμπίνα σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Θεσσαλονίκη

Τζον Μάλκοβιτς: Ο κορυφαίος ηθοποιός θα παίξει τον Οκτώβριο στο Ηρώδειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης