Μπόρις Τζόνσον για τις τρανς: Δεν μπορείς να γεννηθείς με πέος χωρίς να είσαι άντρας

Μπόρις Τζόνσον για τις τρανς: Δεν μπορείς να γεννηθείς με πέος χωρίς να είσαι άντρας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός στηρίζει την απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδιακής Κολύμβησης για τους διεμφυλικούς αθλητές – Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, για να αγωνίζονται στα γυναικεία αγωνίσματα οι διεμφυλικές, θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη μετάβαση έως 12 ετών

bojo1
Ξεκάθαρος ήταν ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, σε ότι αφορά τη διαφορά μεταξύ του να είσαι γυναίκα και τρανς γυναίκα δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι, κάποιος «δεν μπορεί να γεννηθεί με πέος χωρίς να είναι άνδρας».

Ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ επανέλαβε ότι υποστηρίζει τον αποκλεισμό της Διεθνούς Ομοσπονδιακής Κολύμβησης (FINA) για τους διεμφυλικούς αθλητές που έχουν περάσει την ανδρική εφηβεία από το να αγωνίζονται σε γυναικεία αγωνίσματα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Υπενθυμίζεται ότι η ομοσπονδία FINA ανακοίνωσε ότι αλλάζει την πολιτική της, ώστε οι διεμφυλικές γυναίκες να μπορούν να αγωνίζονται στα γυναικεία αγωνίσματα της οργάνωσης μόνο αν έχουν ολοκληρώσει τη μετάβασή τους μέχρι την ηλικία των 12 ετών.


Έντονη συζήτηση για τη συμμετοχή της 23χρονης Αμερικανίδας τρανς κολυμβήτριας

Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί μια «ανοικτή κατηγορία» για τους τρανσέξουαλ αθλητές να συμμετέχουν σε διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης και το Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης και να αγωνίζονται μεταξύ τους.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι η 23χρονη Αμερικανίδα τρανς κολυμβήτρια Λία Τόμας δεν θα μπορεί να αγωνιστεί εναντίον γυναικών, αφού κατέρριψε ρεκόρ και προκάλεσε έντονη συζήτηση για το αν θα πρέπει να επιτρέπεται ή όχι στους τρανς αθλητές να αγωνίζονται.


Η θέση του Μπόρις Τζόνσον

Ερωτηθείς αν μια γυναίκα μπορεί να γεννηθεί με πέος, εν μέσω συζήτησης σε ορισμένους κύκλους σχετικά με την ανατομία και το φύλο, ο Τζόνσον υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Όχι χωρίς να είναι άνδρας, αυτή είναι η άποψή μου σχετικά με αυτό», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Κλείσιμο
Μιλώντας σε δημοσιογράφους που ταξίδευαν μαζί του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ρουάντα, ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ του να είσαι γυναίκα και τρανς γυναίκα.

Αφού το σκέφθηκε για λίγο είπε: «Ναι. Κοιτάξτε, είναι πολύ, πολύ σημαντικό ως κοινωνία να δείχνουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κατανόηση για όλους τους άλλους. Πάντα υπερασπιζόμουν αυτό».


Ειδήσεις σήμερα:

Η Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ αποκάλυψε τον βιασμό της - «Συνέβη στα 22 μου, είχα την επιλογή και έκανα άμβλωση»


«Βιαστής δεν υπήρξα, ήμουν ανοιχτός μέχρι ηλίθιος», υποστήριξε ο Λιγνάδης - Τι είπε για το #metoo στην απολογία του


«Μας σκούντηξε και μας κοίταξε άγρια», λένε οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του 42χρονου στη Ραφήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης