Η Πεντηκοστή στο Κίεβο

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ειπώθηκαν προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση και τον λαό της χώρας και για την ειρήνη των ψυχών όλων των πεσόντων

ukraine_pentecost
Τη Θεία Λειτουργία για την Πεντηκοστή τέλεσε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος στον Καθεδρικό Ναό του Χρυσοτρούλου του Αγίου Μιχαήλ.

Με τον επικεφαλής της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Συμφερουπόλεως και Κριμαίας Κλήμης, ο Αρχιεπίσκοπος Τσερνίχιβ και Νιζίν Ευστράτιος, ο Αρχιεπίσκοπος Βίσχοροντ Αγαπίτ, ο Επίσκοπος Λουχάνσκ και Σταρομπίλσκ.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Μακαριώτατος εκφώνησε το κήρυγμα του ιεροκήρυκα.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ειπώθηκαν προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση και τον λαό της χώρας και για την ειρήνη των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδας και των πολιτών.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος προσευχήθηκε επίσης για την απελευθέρωση της Ουκρανίας από την εισβολή των ξένων και χειροτόνησε τον διάκονο Yuriy Mygal, δάσκαλο στην Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία του Κιέβου, και διάκονο, τον Volodymyr Netskar, διάκονο.


Ειδήσεις σήμερα:

Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα καταστήματα και σούπερ μάρκετ


Κρήτη: «Έχει ξυπνήσει ο γιος σου και σε περιμένει» - Τα σπαρακτικά λόγια της γυναίκας του 22χρονου που δολοφόνησε ο 45χρονος


Ευλογιά των πιθήκων - Παγώνη: Η νόσος κρατάει 4 εβδομάδες, χρειάζεται καραντίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης