Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε Μπούτσα, Ιρπίν και Χοστομέλ πήγε ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε Μπούτσα, Ιρπίν και Χοστομέλ πήγε ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος

Ο Μητροπολίτης ευλόγησε τους κατοίκους και τους στρατιώτες

epifanios_1
Ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος επισκέφθηκε τις πόλεις Μπούτσα, Ιρπίν και Χοστομέλ, όπου τέλεσε μνημόσυνο στους ομαδικούς τάφους Ουκρανών, ενώ στήριξε και μίλησε με τους επιζώντες κατοίκους. Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας τους βοήθησε, ευλόγησε και προσευχήθηκε «ο Κύριος να ενδυναμώσει την πνευματική και σωματική τους δύναμη ώστε να αντέξουν όλες τις δοκιμασίες που έπρεπε να υπομείνουν».

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος προσευχήθηκε επίσης για το συντομότερο τέλος του πολέμου και την προσέγγιση της νίκης. Ευλογώντας τους στρατιώτες, ο Προκαθήμενος είπε: «Είστε αληθινοί ήρωες, υπερασπιστές, ειρηνοποιοί και ο Θεός είναι στο πλευρό σας. Είθε ο Κύριος, η αμόλυντη Μητέρα Του και όλα τα ιερά εδάφη της Ουκρανίας να συνεχίσουν να σας προστατεύουν από ορατούς και αόρατους εχθρούς, να σας προστατεύουν από θανάσιμες και επικίνδυνες πληγές, να φέρνουν τη νίκη και τη δίκαιη ειρήνη πιο κοντά, ώστε να επιστρέψετε στο σπίτι σας σώοι και αβλαβείς, στις οικογένειές σας». Ολοι δέχτηκαν με ευγνωμοσύνη ως δώρο από τις προκαθήμενες εικόνες της Μεσολάβησης της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, καθώς και βιβλία προσευχής.

Μνημόσυνο στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Μπούτσα

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος τέλεσε μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες Ουκρανούς στην Μπούτσα. Η λειτουργία τελέστηκε στον ομαδικό τάφο δίπλα στην τοπική εκκλησία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα. «Με πόνο στην καρδιά μας, προσευχόμαστε για την ειρήνη των ψυχών όλων εκείνων που πέθαναν αθώα σε αυτόν τον άγριο πόλεμο. Είθε ο Κύριος να λάβει τις ψυχές τους στη Βασιλεία των Ουρανών, να τις αναπαύσει μεταξύ των δικαίων. Λαμπρή η μνήμη τους και η αιώνια ειρήνη», είπε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Ο Αρχιερέας Petro Landvytovych, πρύτανης της Εκκλησίας της Μικρής (Θερμής) Σοφίας, ο Αρχιερέας Andriy Halavin, ο πρύτανης της Εκκλησίας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στη Μπούτσα προσευχήθηκαν μαζί με τον προκαθήμενο των Ουκρανών Ορθοδόξων Εκκλησία.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Σκηνοθεσία» τα πτώματα στη Μπούτσα, λέει ο Πεσκόφ - Δεν αποκλείει συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι

Φωτιά στο Παπανικολάου: «Έσκασε στα χέρια μου το κινητό», ανέφερε ασθενής – Έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας

Διαλύεται ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Ισραήλ επειδή πήγαν να βάλουν δημητριακά με προζύμι στα νοσοκομεία!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης