Ζοφερές προβλέψεις και από την EasyJet για χάος το καλοκαίρι στα αεροδρόμια της Ευρώπης

Ζοφερές προβλέψεις και από την EasyJet για χάος το καλοκαίρι στα αεροδρόμια της Ευρώπης

Ακυρώνονται καθημερινά δεκάδες πτήσεις ακόμη και λίγο πριν από την απογείωση - Μεγάλη έλλειψη προσωπικού λόγω των απολύσεων στην πανδημία - Ατελείωτες ουρές

25795593
Η EasyJet προστίθεται στις αεροπορικές εταιρείες που προειδοποιούν για ένα δύσκολο καλοκαίρι σε όλη την Ευρώπη με δεκάδες -αν όχι και εκατοντάδες- ακυρώσεις πτήσεων και μια εικόνα ατελείωτου και απερίγραπτου χάους στα αεροδρόμια.

Το προσωπικό μιλά για μια εταιρεία που είναι στα όριά της και κατηγορούν «τα ανόητα αφεντικά» που ακυρώνουν πτήσεις (και μέσα στο τετραήμερο για Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ) αφού πρώτα είχαν απολύσει εκατοντάδες εργαζομένους μέσα στην πανδημία.

Μόνο η EasyJet είχε απολύσει 1.400 εργαζόμενους στη Βρετανία το 2020, ενώ αρχικά υποστήριζε ότι μπορεί να χαθούν λόγω της πανδημίας το ένα τρίτο των 15.000 θέσεων στην εταιρεία.

Νόμιζαν, όπως γράφουν οι εργαζόμενοι, ότι θα μπορούσε η εταιρεία να αντεπξέλθει στο βαρύ καλοκαιρινό πρόγραμμα με λιγότερο προσωπικό εδάφους ή προσωπικό καμπίνας, αλλά και λιγότερο προσωπικό στον σχεδιασμό των πτήσεων.

Δεν είναι πλέον σπάνιες, όπως λένε, οι «κόκκινες ακυρώσεις», δηλαδή οι ακυρώσεις πτήσεων λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ώρα, παρόλο που η εταιρεία γνωρίζει από την προηγούμενη ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό για την πτήση.



Οι πιλότοι της εταιρείας από τη Γαλλία προειδοποιούν για την «τρομακτική προοπτική» να πάνε πολύ χειρότερα, αναφέρει η Daily Mail.

Το πόσο χειρότερα, το λέει ο επικεφαλής του Χίθροου, ενός από τα πιο μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου. Μέχρι 18 μήνες αναταραχής όσο η αεροπορική βιομηχανία παλεύει να βρει προσωπικό. Δηλαδή ηρεμία να περιμένουμε από το 2024 καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Κλείσιμο
Παράλληλα, τα συνδικάτα στη Ryanair στην Ισπανία αναγκαστικά, όπως τονίζουν, θα κατέβουν σε απεργία μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για το μισθολογικό.

Και ο κατάλογος των ακυρώσεων μεγαλώνει. Την Παρασκευή, όπως σημειώνει η Daily Mail, καταγράφηκαν 57 ακυρώσεις στη Βρετανία, κυρίως σε αεροδρόμια στο Λονδίνο: 28 στο Γκάτγουικ, 14 στο Χίθροου, 5 στο Λούτον και 2 στο Στάνστεντ.

Ποια είναι η απάντηση των εταιρειών; Οι αερογραμμές επηρεάζονται από τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και ειδικά για τη διαθεσιμότητα του προσωπικού, λέει εκπρόσωπος της Wizz Air. Αλλά προσπαθούμε όσο μπορούμε να μειώσουμε την ταλαιπωρία των επιβατών.



Ειδήσεις σήμερα:

Εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την τοποθέτηση βηματοδότη πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην «Επιτροπή Σοφών» του Συμβουλίου της Ευρώπης με πρόταση Μητσοτάκη

Αδελφός του αρχηγού του καρτέλ ο ένας από τους 4 Βρετανούς - Είχε διεθνές ένταλμα γιατί είχε κάψει ζωντανό άνθρωπο στη Βρετανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης