Πόλεμος στην Ουκρανία - Σοϊγκού: Καταστρέψαμε 51 οπλικά συστήματα των Δυτικών

Πόλεμος στην Ουκρανία - Σοϊγκού: Καταστρέψαμε 51 οπλικά συστήματα των Δυτικών

Οβιδοβόλα, άρματα μάχης και MLRS περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό που κατέστρεψαν οι Ρώσοι στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας

shoigu
Τις τελευταίες δέκα ημέρες της επίθεσης στην Ουκρανία, οι Ρώσοι κατέστρεψαν 51 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού που παραλήφθηκαν από το εξωτερικό, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

«Τις τελευταίες δέκα ημέρες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 51 μονάδες ξένου στρατιωτικού εξοπλισμού έχουν καταστραφεί, συμπεριλαμβανομένων 12 τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης, 21 οβιδοβόλων (howitzers) των 155 χιλιοστών, δύο MLRS (πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης) και 16 μη επανδρωμένων αεροσκαφών», δήλωσε ο Σοϊγκού σε τηλεδιάσκεψη.

Παράλληλα, έκανε γνωστή την «κατάληψη» (τη βάφτισε «απελευθέρωση») του Σβιατογκόρσκ στην περιφέρεια του Ντονέτσκ. «Ένα σημαντικό τμήμα των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ κατά μήκος της αριστερής όχθης του Σεβέρσκι Ντονέτς, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Κράσνι Λάιμαν και Σβιατογκόρσκ, καθώς και 15 άλλων οικισμών, απελευθερώθηκε», δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας.

Ειδήσεις σήμερα:

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας καταγγέλλει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις για 953 παραβιάσεις και ζητά «stop» στις επισκέψεις υπουργών στα νησιά!

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Άστεγος πνίγηκε μέσα σε μια λίμνη - Εκλιπαρούσε για βοήθεια και οι αστυνομικοί τον κοιτούσαν

Θρίλερ με νεκρό ζευγάρι στη Δράμα - Τους βρήκε η κόρη τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης