Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βρετανία στέλνει 13 τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία για την ασφαλή μεταφορά αμάχων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βρετανία στέλνει 13 τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία για την ασφαλή μεταφορά αμάχων

Τα οχήματα θα αρχίσουν να φθάνουν στην ανατολική Ουκρανία τις επόμενες ημέρες - «Αυτή η τελευταία δωρεά τεθωρακισμένων οχημάτων θα βοηθήσει στην προστασία των Ουκρανών που προσπαθούν να ξεφύγουν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς» ανέφερε η Λιζ Τρας

british_thorakismena
Στην αποστολή 13 τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία, τα οποία θα συμβάλλουν στην ασφαλή απομάκρυνση αμάχων από περιοχές που εξακολουθούν να βομβαρδίζονται στα ανατολικά της χώρας, προχωρά η Βρετανία, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε το Φόρεϊν Όφις.

Τα οχήματα αυτά, θα σταλούν κατόπιν άμεσου αιτήματος της κυβέρνησης της Ουκρανίας για «την ασφαλή και βιώσιμη μεταφορά των αμάχων». Θα χρησιμοποιηθούν επίσης για τη μεταφορά αξιωματούχων από τα υπουργεία της χώρας σε προσωρινά διοικητήρια που έχουν δημιουργηθεί για τη λειτουργία της κυβέρνησης και την ανοικοδόμηση βασικών υποδομών στις γύρω περιοχές.

Η ουκρανική αστυνομία και η Εθνοφρουρά της χώρας θα χρησιμοποιήσουν επίσης τον βρετανικό στόλο για την αποκατάσταση ζωτικών χώρων στην ανατολική Ουκρανία. Τα συγκεκριμένα οχήματα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των Βρετανών, έχουν αναβαθμιστεί, ώστε να αντέχουν σε σφαίρες, νάρκες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς - «όλες τις τακτικές που χρησιμοποιούν τα ρωσικά στρατεύματα για να σκοτώνουν αμάχους», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο.

«Αυτή η τελευταία δωρεά τεθωρακισμένων οχημάτων θα βοηθήσει στην προστασία των Ουκρανών που προσπαθούν να ξεφύγουν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και θα υποστηρίξει τους Ουκρανούς αξιωματούχους στο σημαντικό έργο τους», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λιζ Τρας.

Τα οχήματα θα αρχίσουν να φθάνουν στην ανατολική Ουκρανία τις επόμενες ημέρες και οι ομάδες διοικητικής μέριμνας της βρετανικής κυβέρνησης θα συνεργαστούν με τους εταίρους επί τόπου για την αποστολή τους το συντομότερο δυνατό.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σε ομιλία του στην ουκρανική βουλή την Τρίτη ότι η Βρετανία θα παράσχει στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 300 εκατομμυρίων λιρών, το οποίο θα περιλαμβάνει πυραυλικά συστήματα κατά πλοίων, ραντάρ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ειδήσεις σήμερα:

Σολτς: Μην θεωρείτε ότι ο «ιμπεριαλιστής» Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε άλλες χώρες

Ένοχοι ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου - Αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί

Γυναίκα εκνεύρισε απίστευτα τον Μάικ Τάισον βάζοντας το δάχτυλό της στη μύτη του - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης