Ουκρανία: Ο επικεφαλής των αυτονομιστών επιβεβαιώνει τον θάνατο του Ρώσου στρατηγού Κουτούζοφ

Ουκρανία: Ο επικεφαλής των αυτονομιστών επιβεβαιώνει τον θάνατο του Ρώσου στρατηγού Κουτούζοφ

Ο θάνατος του ανακοινώθηκε προχθές από έναν ρώσο πολεμικό ανταποκριτή, όμως μέχρι τώρα δεν είχε επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή

Rwsos-stratigos-Roman-Kutuzov
Ο επικεφαλής των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία επιβεβαίωσε σήμερα το θάνατο ενός ρώσου στρατηγού στην περιοχή αυτή, όπου οι δυνάμεις της Μόσχας διεξάγουν εκτεταμένη επίθεση εναντίον των δυνάμεων του Κιέβου.

Σε μήνυμά του που ανάρτησε στην εφαρμογή Telegram, ο Ντένις Πουσίλιν απηύθυνε «ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους» του στρατηγού Ρόμαν Κουτούζοφ, «ο οποίος έδειξε με το παράδειγμά του πώς να υπηρετείς την πατρίδα». «Όσο οι στρατηγοί μας θα μάχονται στο πλευρό των στρατιωτών, η χώρα μας και το έθνος μας θα είναι ανίκητα», πρόσθεσε ο αυτονομιστής ηγέτης δημοσιοποιώντας μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του αξιωματικού.

Ο θάνατος του στρατηγού Κουτούζοφ ανακοινώθηκε προχθές, Κυριακή, από έναν ρώσο πολεμικό ανταποκριτή, τον Αλεξάντρ Σλάντκοφ, όμως μέχρι τώρα δεν είχε επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή. Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε ενώ οι ρωσικές δυνάμεις και οι αυτονομιστές σύμμαχοί τους επιτίθενται στο ουκρανικό Ντονμπάς και σφοδρές μάχες μαίνονται στην πόλη Σεβεροντονέτσκ.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του ρωσικού στρατού έχουν σκοτωθεί από την αρχή της επίθεσης της Μόσχας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου. Ο ακριβής αριθμός τους δεν είναι γνωστός, καθώς οι ρωσικές αρχές σπάνια ανακοινώνουν τις απώλειές τους.

Στα τέλη Μαρτίου, μια τελετή φόρου τιμής στον υποδιοικητή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας Αντρέι Παλίι, ο οποίος έπεσε στη μάχη στην Ουκρανία κοντά στη Μαριούπολη, πραγματοποιήθηκε στην προσταρτημένη Κριμαία.

Τον Απρίλιο, η κηδεία του στρατηγού Βλαντίμιρ Φρολόφ τελέσθηκε στην Αγία Πετρούπολη και οι τοπικές αρχές είχαν δηλώσει με την ευκαιρία αυτή πως βρήκε «ηρωικό θάνατο» στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με νεκρό ζευγάρι στη Δράμα - Τους βρήκε η κόρη τους

Νεκρές βρέθηκαν τρεις αδελφές και τα παιδιά τους σε πηγάδι στην Ινδία - Συγκλονίζει η ιστορία τους

Αυτοκτονία γυμναστή: Έτοιμη να καταθέσει η 50χρονη γυναίκα «αράχνη» - Ζητά άρση του τραπεζικού της απορρήτου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης