Βρετανία: Αυλαία σήμερα στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ

Βρετανία: Αυλαία σήμερα στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ

Οι εορτασμοί κορυφώνονται με εντυπωσιακή παρέλαση 3 χιλιομέτρων που θα ξεκινήσει από το Παλάτι του Ουέστμίνστερ - Θα καθοδηγείται από το «Gold State Coach», μια άμαξα 260 ετών που μετέφερε τη βασίλισσα από και προς τη στέψη της το 1953 – Μεγάλα γεύματα και πάρτι δρόμου

jubilee_back
Σήμερα κορυφώνονται οι τετραήμεροι εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο προς τιμήν της Βασίλισσας Ελισάβετ για την παραμονή της επί 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο.

Η εντυπωσιακή παρέλαση γύρω από τους δρόμους του παλατιού και του κοινοβουλίου με την συμμετοχή 10.000 ατόμων, τα «Μεγάλα Ιωβηλαϊκά Μεσημεριανά γεύματα» και χιλιάδες πάρτι δρόμου θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, με περίπου 600 να διοργανώνονται επίσης σε όλο τον κόσμο, όπως στον Καναδά, τη Βραζιλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία και τη Νότια Αφρική.

Η άμαξα «Gold State Coach» μετέφερε τη βασίλισσα από και προς τη στέψη της

Η εντυπωσιακή παρέλαση των τριών χιλιομέτρων θα ξεκινήσει σήμερα από το Παλάτι του Ουέστμίνστερ και θα καθοδηγείται από τον «Gold State Coach», μια άμαξα 260 ετών που μετέφερε τη βασίλισσα από και προς τη στέψη της το 1953.

Η πομπή θα κατευθυνθεί μέσω του Whitehall, προς στην πλατεία Τραφάλγκαρ , θα περάσει από τα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ και κατά μήκος του Σεν Τζέιμς Παρκ.




Κλείσιμο


Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων ανέφεραν ότι ο διάσημος Βρετανός τραγουδιστής Εντ Σίραν και περισσότερες από 100 γνωστές προσωπικότητες της βρετανικής πολιτιστικής ζωής θα ενωθούν με περίπου 10.000 καλλιτέχνες και μέλη των ενόπλων δυνάμεων για την παρέλαση, η οποία θα ακολουθήσει μια διαδρομή παρόμοια με αυτή που ακολούθησε η βασίλισσα την ημέρα της στέψης.

jubilee_charles


Περίπου 85.000 άτομα θα μετέχουν στα «Μεγάλα Γεύματα του Ιωβηλαίου»

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», περισσότερα από 200.000 υπαίθρια πικ νικ σε διάφορες γειτονιές της χώρας με 85.000 άτομα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα λάβουν μέρος στα «Μεγάλα Γεύματα του Ιωβηλαίου», μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2009 για να φέρει κοντά τις κοινότητες .

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα , παραβρέθηκαν στο μεγαλύτερο γεύμα στο γήπεδο κρίκετ «Oval» στο Λονδίνο, μαζί με 70 «πρωταθλητές» από τη Βασιλική Εθελοντική Υπηρεσία και διασημότητες πρεσβευτές για τη φιλανθρωπική οργάνωση ενώ το μεγαλύτερο πικνίκ θα γίνει στο Ουίνσδορ.

Επιπλέον, στο τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας , Κάρολος, Καμίλα, Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον, αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στο μπαλκόνι των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Άγνωστο παραμένει εάν θα είναι παρούσα η Βασίλισσα Ελισάβετ.

jubilee_people


Μία ευχάριστη νότα από τη Βασίλισσα Ελισάβετ σε βίντεο με τον αρκούδο Πάντινγκτον

Νωρίτερα, η Βασίλισσα Ελισάβετ έκανε έκπληξη σε εκατομμύρια τηλεθεατές εμφανιζόμενη σε ένα ξεκαρδιστικό βίντεο μαζί με τον αρκούδο Πάντινγκτον.

Η 96χρονη μονάρχης και ο διάσημος αρκούδος κάθισαν μαζί για ένα φλιτζάνι τσάι που κατέληξαν να χτυπούν με τα αργυρά μαχαιροπίρουνά τους ρυθμικά στον παλμό του «We Will Rock You».

Η Βασίλισσα Ελισάβετ μίλησε στον Πάντινγκτον για την αγάπη που έχει για τα σάντουιτς μαρμελάδας, αποκαλύπτοντας πως κρατά πάντα ένα μέσα στην τσάντα της.

Ο αρκούδος σηκώνει το καπέλο του δείχνοντάς της το δικό του σάντουιτς μαρμελάδας που έχει πάντα μαζί του, με τη βασίλισσα να ανοίγει την τσάντα της και να αποκαλύπτει το δικό της, λέγοντας: «Το κρατάω γι' αργότερα».

Με το μαγνητοσκοπημένο βίντεο των 2,5 λεπτών, η 96χρονη μονάρχης έδωσε χθες το εναρκτήριο λάκτισμα για τη συναυλία των Queen, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ερντογάν καυχιέται ότι ο πληθωρισμός τον Μάιο έπεσε στο 73,5%!


Σοκ στη Ρεάλ Μαδρίτης, έμφραγμα ο Πάμπλο Λάσο


Εκτός Aquaman η Άμπερ Χερντ - «Κόπηκαν όλες οι σκηνές της», ισχυρίζεται έγκυρη πηγή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης