Ουκρανία: Τρομακτικές αναφορές για τη Μαριούπολη - «Οι νεκροί ξεπερνούν τους 22.000» λένε οι δημοτικές αρχές

Ουκρανία: Τρομακτικές αναφορές για τη Μαριούπολη - «Οι νεκροί ξεπερνούν τους 22.000» λένε οι δημοτικές αρχές

Οι Ρώσοι εισβολείς έχουν θάψει τουλάχιστον 16.000 κατοίκους της Μαριούπολης σε ομαδικούς τάφους, ενώ άλλοι 5.000 άνθρωποι θάφτηκαν από τις τοπικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το Δημοτικό Συμβούλιο - Υπάρχουν κι άλλοι νεκροί κάτω από τα χαλάσματα 

mariupol-4
Τρομακτικές, αναφορικά με τον συνολικό αριθμό των νεκρών που άφησε πίσω της η ρωσική εισβοιλή, είναι οι εκτιμήσεις των τοπικών δημοτικών αρχών. Σύμφωνα με τον Ουκρανό δήμαρχο Βαντίμ Μποϊτσένκο, οι άμαχοι που έχουν χάσει τη ζωή τους στη μαρτυρική πόλη, ανέρχονται σε 22.000, ωστόσο «όλο και περισσότερα γεγονότα δείχνουν πως οι συνέπειες του ρωσικού εγκλήματος είναι πολύ χειρότερες. Η τραγική κατάσταση του τοπικού πληθυσμού που βρίσκεται υπό κατοχή χρειάζεται την ιδιαίτερη προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας», τόνισε ο Μποϊτσένκο στο Telegram.

Τον τελευταίο μήνα έχουν εμφανιστεί, με βάση τις ίδιες πηγές, 25 νέες περιοχές με χαρακώματα στο νεκροταφείο Staryi Krym. Οι σοροί των νεκρών τοποθετούνται σε διάφορα σημεία και στη συνέχεια «καλύπτονται» με πλάκες ως μεμονωμένες ταφές.



Συνολικά, το Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε ότι οι Ρώσοι εισβολείς έχουν θάψει τουλάχιστον 16.000 κατοίκους της Μαριούπολης σε ομαδικούς τάφους κοντά στα χωριά Staryi Krym, Manhush και Vynohradne από τα μέσα Απριλίου.

Κλείσιμο


«Άλλοι 5.000 άνθρωποι θάφτηκαν από τη δημοτική υπηρεσία μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Χιλιάδες σοροί παραμένουν ακόμη κάτω από τα χαλάσματα» προσθέτουν οι δημοτικές αρχές.



Δορυφορικές εικόνες έχουν καταγράψει κατά περιόδους μαζικούς τάφους κατοίκων χωριών της Μαριούπολης, με την πόλη να έχει ουσιαστικά καταστραφεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, ενώ χωρίς κανονική παροχή ενέργειας, νερού και φυσικού αερίου, βρίσκεται στα πρόθυρα περιβαλλοντικής και μολυσματικής καταστροφής.




Σήμερα, περισσότεροι από 100.000 άμαχοι παραμένουν στην κατεχόμενη Μαριούπολη, ενώ οι Ρώσοι ανακήρυξαν τον «δικό» τους, Κονσταντίν Ιβαστσένκο «δήμαρχο» της πόλης και διαφημίζουν την εικόνα ότι «η ζωή επιστρέφει στην κανονικότητα».

Ειδήσεις σήμερα:

Στις 6 Ιουνίου η δίκη για τη σφαγή του επιχειρηματία με κουζινομάχαιρο από 33χρονο stalker στη Ναύπακτο

«Το έκανα για τον πλανήτη» λέει ο άντρας που έριξε τάρτα α λα κρεμ στη «Μόνα Λίζα» στο Λούβρο

Ο χάρτης με τα «κρούσματα» ενδοοικογενειακής βίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Δείτε ανά περιοχή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης