Πόλεμος στην Ουκρανία: Και τρίτος ομαδικός τάφος εντοπίστηκε έξω από τη Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Και τρίτος ομαδικός τάφος εντοπίστηκε έξω από τη Μαριούπολη

Ο αρχικός ομαδικός τάφος των 60-70 μέτρων στο χωριό Στάρι Κριμ φαίνεται πως τώρα έχει επεκταθεί στα 200 μέτρα, με βάση εικόνες από δορυφόρο - 'Αλλη δορυφορική εικόνα έχει παρουσιάσει τον τομέα των μαζικών ταφών στο Μανχούς, έξω από τη Μαριούπολη

mass_grave_mariupol
Και τρίτος ομαδικός τάφος εντοπίστηκε έξω από τη Μαριούπολη, στο χωριό Στάρι Κριμ, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης στο Telegram. «Ένας ομαδικός τάφος βρέθηκε στο χωριό Στάρι Κριμ. Πρόκειται για τον τρίτο χώρο μαζικής ταφής κοντά στη Μαριούπολη», αναφέρεται στη σχετική αναφορά, στην οποία παρατίθενται και εικόνες από δορυφόρο.

Ο δορυφόρος φέρεται να έχει «αποτυπώσει» τα εσκαμμένα χαρακώματα στο νεκροταφείο του χωριού, τα οποία εμφανίστηκαν στις 24 Μαρτίου - μετά την κατάληψή του από τις ρωσικές δυνάμεις. Η αρχική δορυφορική φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική εταιρεία Planet Labs έδειχνε ότι είχαν μήκος 60-70 μέτρα.

mariupol_telegram


Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 7 Απριλίου, η ανανεωμένη εικόνα αποδείκνυε ότι ο τόπος ταφής επεκτάθηκε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαριούπολης πρόσθεσε, τώρα, ότι στις 24 Απριλίου παρατηρήθηκε νέα επέκταση, με το μήκος του ομαδικού τάφου να έχει αυξηθεί σε περισσότερα από 200 μέτρα.

Όπως αναφέρεται, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προκαλέσει μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή στη Μαριούπολη, καθώς βομβαρδίζουν άοπλους κατοίκους και εμποδίζουν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μαριούπολης, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, μέχρι και 20.000 άμαχοι μπορεί να εχουν σκοτωθεί στην πόλη.

Περίπου 150.000 άμαχοι απομακρύνθηκαν από τη Μαριούπολη σε έδαφος που ελέγχουν οι ουκρανικές αρχές, ενώ άλλοι 120.000 άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Κλείσιμο
Περίπου χίλιοι άμαχοι ενδέχεται να είναι θαμμένοι σε ομαδικό τάφο στα περίχωρα της Μαριούπολης, στο χωριό Βινοχράντνε.



Μια άλλη δορυφορική εικόνα έχει παρουσιάσει τον τομέα των μαζικών ταφών στο Μανχούς έξω από τη Μαριούπολη. Μεταξύ 3.000 και 9.000 αμάχων που σκοτώθηκαν από τους Ρώσους, εκτιμάται πως μπορεί να είναι θαμμένοι εκεί.

Ειδήσεις σήμερα:

«Πρωτοφανές συμβόλαιο θανάτου» η δολοφονία Σκαφτούρου - Το λάθος των εκτελεστών με την κλεμμένη μηχανή

Σκυλάκι πέθανε από τρόμο για τα βεγγαλικά - Δεκάδες εξαφανίσεις ζώων μετά την Ανάσταση

Στη «μάχη» της αντιγήρανσης ο Τζεφ Μπέζος – Επενδύει στη μακροζωία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης