Ρωσία - Τα «παπαγαλάκια» του Πούτιν έβαλαν στο στόχαστρο τη νέα εκπρόσωπο του Μπάιντεν: «Πήρε τη δουλειά επειδή είναι μαύρη και γκέι»

Ρωσία - Τα «παπαγαλάκια» του Πούτιν έβαλαν στο στόχαστρο τη νέα εκπρόσωπο του Μπάιντεν: «Πήρε τη δουλειά επειδή είναι μαύρη και γκέι»

Τα φερέφωνα του Ρώσου προέδρου χλευάζουν τη νέα εκπρόσωπο Τύπου στον Λευκό Οίκο, Καρίν Ζαν-Πιερ - «Οι μέρες της είναι μετρημένες» λένε για τη διάδοχο της Τζεν Ψάκι

karin-main
Το ενδιαφέρον κέντρισε στα «παπαγαλάκια» του Βλαντιμίρ Πούτιν η νέα εκπρόσωπος Τύπου στον Λευκό Οίκο, Καρίν Ζαν-Πιερ, και από τα τηλεοπτικά πλατό άρχισαν να την χλευάζουν για το χρώμα του δέρματός της και τις σεξουαλικές της προτιμήσεις.

«Πήρε τη δουλειά μόνο και μόνο επειδή είναι μαύρη και ομοφυλόφιλη» είπε μεταξύ άλλων, ένας ένθερμος υποστηρικτής του Κρεμλίνου, παρουσιαστής στη ρωσική κρατική τηλεόραση, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Ο Εβγκένι Ποπόφ υποστήριξε επίσης ότι οι μέρες της είναι μετρημένες στον Λευκό Οίκο, αφού δεν έχει τα προσόντα για τη θέση. Όπως είπε, η Ζαν-Πιερ θα «αντικατασταθεί» σε έναν ή δύο μήνες από έναν «λευκό, ετεροφυλόφιλο άνδρα».

Τα φερέφωνα του Πούτιν θεωρούν ότι η 47χρονη, που είναι η πρώτη μαύρη και ομοφυλόφιλη εκπρόσωπος Τύπου στον Λευκό Οίκο, δεν ήταν κατάλληλη για να διαδεχτεί την ομογενή Τζεν Ψάκι. Οι παρουσιαστές της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης χρησιμοποίησαν πλάνα από την παρθενική της εμφάνιση τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο και άρχισαν τα κακοήθη -κυρίως, όμως, ρατσιστικά- σχόλια σε βάρος της.

Ο Ποπόφ, μέγας υποστηρικτής του Ρώσου προέδρου, άρχισε να λέει στο πάνελ της εκπομπής: «Αυτό το κορίτσι θα τα καταφέρει έναν ή δύο μήνες, και μετά θα αντικατασταθεί. Θα την αντικαταστήσουν μ' ένα λευκό, ετεροφυλόφιλο αρσενικό».

Κλείσιμο
Η συνάδελφός του, παρουσιάστρια Όλγκα Σκαμπάεβα, γέλασε με τα σχόλιά του, λέγοντας: «Μακάρι να ζήσουμε αρκετά για να το δούμε».

Για τον Ρώσο αναλυτή Αντρέι Σιντόρτσικ, «όταν η Ζαν-Πιερ θα κάνει λάθη, αυτή θα είναι η δικαιολογία της. "Δεν είμαι επαγγελματίας, με επέλεξαν για άλλους λόγους"».

Ο Ποπόφ συνέχισε τα διόλου κολακευτικά σχόλια σε βάρος της νέας εκπροσώπου Τύπου στον Λευκό Οίκο: «Διάβασα πολλά βιβλία, αποφοίτησα από ένα πανεπιστήμιο, έκανα τη διδακτορική μου διατριβή, μιλάω πολλές γλώσσες... αλλά δεν είναι αυτό που χρειάζεται για να εκπροσωπήσεις τις Ηνωμένες Πολιτείες στον Λευκό Οίκο».

«Είναι πιο σημαντικό να είσαι... έτσι» είπε, δείχνοντας τη Ζαν-Πιερ στο βίντεο από την πρώτη της συνέντευξη Τύπου. «Αλλά τουλάχιστον είναι χαριτωμένη» συμπλήρωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με τα περιστατικά bullying στο σχολείο του Μάκη - Σήμερα καταθέτει η μητέρα του

Ένα πεντάχρονο παιδί έχασε το χαμόγελό του μετά από επίθεση του σκύλου του - Προσοχή σκληρές εικόνες

Υποχωρούν οι καταιγίδες σταδιακά, παραμένει το κρύο και οι βοριάδες - 30άρια το Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης