Ρωσία: Άρχισαν τα αντίποινα στη Φινλανδία - «Κόβει» από αύριο την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας

Ρωσία: Άρχισαν τα αντίποινα στη Φινλανδία - «Κόβει» από αύριο την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας

Η ρωσική εταιρεία κοινής ωφελείας Inter RAO θα σταματήσει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία, καθώς δεν έχει πληρωθεί - «Δεν υπάρχει κίνδυνος για την επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας» λένε οι Φινλανδοί, καθώς οι προμήθειες από τη Ρωσία αντιστοιχούν σε περίπου 10% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας της χώρας

power_lines-price
Σε μια πρώτη κίνηση, που θεωρείται «απάντηση» στις προθέσεις του Ελσίνκι να αιτηθεί επισήμως την ένταξή του στο ΝΑΤΟ, προχωρά το Κρεμλίνο, «κόβοντας» την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία

Πιο συγκεκριμένα, η Ρωσία θα αναστείλει τις προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία αύριο, Σάββατο, όπως δήλωσε ο προμηθευτής σήμερα, Παρασκευή.



Αναλυτικότερα, η ρωσική εταιρεία κοινής ωφελείας Inter RAO θα σταματήσει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία από το Σάββατο στις 01:00 τοπική ώρα, καθώς δεν έχει πληρωθεί, όπως ανακοίνωσε η φινλανδική εταιρεία διαχείρισης των δικτύων. Οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τη Ρωσία θα ανασταλούν «προς το παρόν», λόγω δυσκολιών στη λήψη πληρωμών, ανακοίνωσε ο διαχειριστής, Fingrid, επικαλούμενος τη ρωσική Inter RAO.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για την επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία» ανέφερε ακόμη η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η ηλεκτρική ενέργεια από τη Ρωσία αντιπροσώπευε περίπου το 10% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας της Φινλανδίας. «Οι ποσότητες ρεύματος που εισάγονταν από τη Ρωσία μπορούν να αντικατασταθούν με την εισαγωγή περισσότερης ηλεκτρικής ενέργειας από τη Σουηδία και εν μέρει από την εγχώρια παραγωγή» συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
Η Fingrid ανέφερε ακόμα στην ανακοίνωσή της ότι η Nord Pool, το πανευρωπαϊκό χρηματιστήριο ηλεκτρικής ενέργειας, δεν είχε πραγματοποιήσει πληρωμές στην Inter RAO από τις 6 Μαΐου.

«Η Nord Pool είναι αρμόδια για τις πληρωμές. Η Fingrid δεν συμμετέχει σε αυτό το εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας, παρέχουμε απλώς τη σύνδεση για τη μεταφορά από τη Ρωσία στη Φινλανδία» δήλωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters η Ρέιμα Πάιβινεν, ανώτερο στέλεχος της Fingrid.

Ειδήσεις σήμερα:

Eurovision: Ο αποκλεισμός της Κύπρου, ένα φιλί και μία Ισπανία που έβαλε «φωτιά»

Eurovision: Σεξουαλικό σκάνδαλο στον μουσικό διαγωνισμό - Εθελόντριες κατηγορούν χορευτές για ανεπιθύμητα αγγίγματα

Θεσσαλονίκη: Αγωνιώδης αναζήτηση των αιτίων θανάτου της Κατερίνας και του Μάριου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης