Ο πρόεδρος του Μεξικού απειλεί να μποϊκοτάρει τη Σύνοδο της Αμερικής αν δεν προσκληθούν όλες οι χώρες της ηπείρου

Ο πρόεδρος του Μεξικού απειλεί να μποϊκοτάρει τη Σύνοδο της Αμερικής αν δεν προσκληθούν όλες οι χώρες της ηπείρου

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι δεν είναι πιθανό να προσκληθούν στη Σύνοδο η Νικαράγουα, η Κούβα και η κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο

antres-manouel-lopes-omprador
Ο πρόεδρος του Μεξικού, Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στη Σύνοδο της Αμερικής που θα φιλοξενήσουν οι ΗΠΑ τον Ιούνιο εάν δεν προσκληθούν όλες οι χώρες της ηπείρου και προειδοποίησε ότι θα στείλει στη θέση του τον υπουργό Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ.

Κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Λόπες Ομπραδόρ, λίγες ημέρες μετά το ταξίδι του στην Αβάνα, σημείωσε ότι η απουσία του από τη Σύνοδο αυτή που θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες είναι απίθανο να προκαλέσει εντάσεις με τις ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι δεν είναι πιθανό να προσκληθούν στη σύνοδο η Νικαράγουα, η Κούβα και η κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

«Αν αποκλειστούν, αν δεν προσκληθούν όλοι, θα πάει ένας εκπρόσωπος της μεξικανικής κυβέρνησης, όχι όμως και εγώ», είπε ο Λόπες Ομπραδόρ.

Οι ερευνητές προτρέπουν τις χώρες να συνεργαστούν για να εντοπιστούν τα αγνοούμενα παιδιά και να εισάγουν υποχρεωτικούς ελέγχους για τους ασυνόδευτους ανήλικους. Ζητούν επίσης να μην γίνονται υιοθεσίες, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στη σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών, αλλά αντιθέτως να επικεντρωθούν οι προσπάθειες στην επανένωση με τις οικογένειές τους.

Σε άλλες ευάλωτες ομάδες, όπως στις γυναίκες, τους μη Ουκρανούς πολίτες και τους Ρομά θα πρέπει να δοθούν οι κατάλληλες πληροφορίες για τους κινδύνους που διατρέχουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Νέο Ψυχικό – Νεκρή ένοικος της πολυκατοικίας

Οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Υγείας στα φάρμακα


Κώστας Γκουσγκούνης: Το συγκινητικό «ευχαριστώ» του εγγονού του για τις συμβουλές του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης