Μεξικό: Άλλες δύο δημοσιογράφοι δολοφονούνται στη Βερακρούς - Στους 11 οι νεκροί σε ΜΜΕ φέτος

Μεξικό: Άλλες δύο δημοσιογράφοι δολοφονούνται στη Βερακρούς - Στους 11 οι νεκροί σε ΜΜΕ φέτος

Η Γιεσένια Μολινέδο και η Σέιλα Τζοάνα Γκαρσία δολοφονήθηκαν στον δήμο Κοσολεακάκε - Σύμφωνα με δημοσιεύματα του μεξικανικού Τύπου, δολοφονήθηκαν από αγνώστους ένοπλους ενώ βρίσκονταν μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο

veracruz
Δύο μεξικανές δημοσιογράφοι βρέθηκαν χθες Δευτέρα δολοφονημένες στην πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά), ανακοίνωσε η πολιτειακή εισαγγελία.

Οι θάνατοί τους προστέθηκαν σε αυτόν που ήταν ήδη ένας από τους βαρύτερους απολογισμούς θυμάτων στις τάξεις των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης σε ετήσια βάση τα τελευταία χρόνια.



Η Γιεσένια Μολινέδο και η Σέιλα Τζοάνα Γκαρσία δολοφονήθηκαν στον δήμο Κοσολεακάκε, ανέφερε η εισαγγελία μέσω Twitter. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του μεξικανικού Τύπου, δολοφονήθηκαν από αγνώστους ένοπλους ενώ βρίσκονταν μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.



#SURESTESUR #COSOLEACAQUE #NOTICIAS VIDEO: Una periodista y su compañera fueron asesinadas en Cosoleacaque, para el gobernador en Veracruz no pasa nada Información completa en https://surestesur.com/video-una-periodista-y-su-companera-fueron-asesinadas-en-cosoleacaque-para-el-gobernador-en-veracruz-no-pasa-nada

Posted by Sureste Sur on Monday, May 9, 2022


Κλείσιμο
Οι φόνοι τους διαπράχθηκαν μερικές ημέρες έπειτα από εκείνον του βετεράνου δημοσιογράφου Λουίς Ενρίκε Ραμίρες, 59 ετών, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τυλιγμένο σε πλαστικό σε δρόμο στην πολιτεία Σιναλόα (βόρεια) την περασμένη Πέμπτη.

Πριν από τους θανάτους των δύο δημοσιογράφων, άλλοι οκτώ εργαζόμενοι σε ΜΜΕ είχαν δολοφονηθεί μέσα στο 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η μη κυβερνητική οργάνωση Άρθρο 19. Η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF) από την πλευρά της καταμετρούσε εννέα δολοφονίες πριν από τις χθεσινές.

Το Μεξικό θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους εργαζόμενους στον Τύπο. Τουλάχιστον 150 έχουν δολοφονηθεί στη χώρα αυτή από το 2000, κατά την RSF.


Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανίδα τουρίστρια κατήγγειλε ότι την βίασαν στην Πάργα αλλά αρνήθηκε να εξεταστεί

Survivor: Οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση και τα νεύρα που έφεραν προειδοποίηση αποκλεισμού – Δείτε βίντεο


Ήρθε στην Ελλάδα το Starlink του Έλον Μάσκ - Ξεκίνησαν παραδώσεις του δορυφορικού ίντερνετ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης