Πρεζέμπορας διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης μέσα από τη φυλακή

Πρεζέμπορας διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης μέσα από τη φυλακή

«Θέλω να κινείς 50 κιλά την εβδομάδα, μην μιλάς για ένα» - αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης στο Λονδίνο διηύθυνε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών μέσα από τη φυλακή.

prez1
Ο 42χρονος πρεζέμπορας Darryl Tawiah (φωτογραφία πάνω) από το Southwark του Λονδίνου εξέτιε ήδη ποινή 18 ετών για διακίνηση ναρκωτικών και όπλων όταν πέρυσι συνελήφθη από αξιωματικούς της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος (NCA) για εμπόριο ναρκωτικών και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Tawiah θα εκτίσει επιπλέον 25 χρόνια φυλακή μαζί με συνεργάτες του που τον βοηθούσαν να κάνει συμφωνίες έξω από τη φυλακή και να ξεπλένει τα κέρδη. Επικοινωνούσε τηλεφωνικώς με έναν έμπορο ναρκωτικών με έδρα την Ολλανδία, ο οποίος είχε επίσης προηγουμένως καταδικαστεί για εισαγωγή κοκαΐνης ύστερα από έρευνα της NCA.

Μετά την πρόωρη αποφυλάκισή του, ο Ολλανδός έμπορος ναρκωτικών απελάθηκε στην Ολλανδία. Οι συνομιλίες που καταγράφηκαν μεταξύ των δύο έδειξαν ότι ο Tawiah διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης μέσα από τη φυλακή.

Πιστεύεται ότι η ομάδα του Tawiah βρισκόταν πίσω από δύο τόνους ναρκωτικών που εισήχθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και πωλήθηκαν σε ολόκληρο το Λονδίνο.

«Πρέπει να βάλω περισσότερα χρήματα»

Σε μια συνομιλία, ο Ολλανδός πρεζέμπορας είπε στον Tawiah: «Θέλω να κινείς 50 [κιλά] την εβδομάδα, μη μου μιλάς για ένα», ο Tawiah απάντησε, «κανένα πρόβλημα αδελφέ…τώρα που είναι όλα καλά, όλοι τηλεφωνούν…Πρέπει να βάλω περισσότερα χρήματα».

Περεταίρω συνομιλίες έδειξαν ότι ο Tawiah είχε την επιθυμία όταν θα έβγαινε από τη φυλακή να πουλήσει, εκτός από κοκαΐνη, «καφέ», δηλαδή ηρωίνη. Ρώτησε επίσης τον Ολλανδό πρεζέμπορα αν είχε ακούσει ποτέ για το «2C» επειδή «όλοι το ζητούν στο West End, στο Knightsbridge, στο Mayfair, στο Chelsea…».

To 2C ήταν αναφορά στο υγρό GHB, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις βιασμού στη διάρκεια ραντεβού.

Οι εξωτερικοί σύνδεσμοι

Ο πρεζέμπορας Tawiah διηύθυνε ένα αριθμό ατόμων έξω από τη φυλακή, ένας από τους οποίους ήταν ο 37χρονος Steven Johnson που αναλάμβανε την διανομή και παράδοση των ναρκωτικών σύμφωνα με τις οδηγίες του Tawiah.

prez02
Από αριστερά προς δεξιά: Ali Reza Shokrolahi, Rosemond Agyemang, Dorian Vaciulis, Faisal Guled, Steven Johnson, Darryl Tawiah. Πηγή:Gangsters Inc


Η 59χρονη Rosemond Agyemang διαχειριζόταν τα μετρητά της επιχείρησης και βοηθούσε στο ξέπλυμα των κερδών μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Κλείσιμο
Πλήρωνε επίσης με μετρητά τους ανθρώπους του Ολλανδού προμηθευτή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνελήφθη έξω από το σταθμό Oval του Λονδίνου όπου πάνω της βρέθηκαν χιλιάδες μετρητά καθώς εκείνη τη στιγμή ήταν καθ' οδόν για να συναντήσει τον Dorian Vaciulis ο οποίος εργαζόταν για τον Ολλανδό έμπορο ναρκωτικών και ήταν υπεύθυνος για τη συγκέντρωση μετρητών και ναρκωτικών.

prez03
Φωτογραφία τη στιγμή που η Agyemang παραδίδει τα χρήματα. National Crime Agency. Πηγή: GBN


Ο πρεζέμπορας επικοινωνούσε ακόμη με τον Ali Reza Shokrolahi που ήταν οδηγός φορτηγού και συνδέεται με 30 κιλά κοκαΐνης που κατασχέθηκαν στα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, ένας ακόμη άνδρας ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη για τις σχέσεις του με την ομάδα. Ο Ολλανδός υπήκοος, Faisal Guled, που έμενε στο Camden του Λονδίνου, εργαζόταν για τον Ολλανδό προμηθευτή και πουλούσε ναρκωτικά σε Λονδίνο και Northampton.

Πηγή: gbnews.uk



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης