Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο δεν αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση πριν τα μέσα Ιουνίου, λέει σύμβουλος του Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο δεν αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση πριν τα μέσα Ιουνίου, λέει σύμβουλος του Ζελένσκι

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ολεκσίι Αρεστόβιτς ανέφερε ότι δεν περιμένει «σημαντικά αποτελέσματα» της Ρωσίας μέχρι τις 9 Μαΐου – Συνεχίζονται οι μάχες στο Azovstal όπου έχουν οχυρωθεί Ουκρανοί μαχητές και άμαχοι της Μαριούπολης

mariupol1
Περισσότερα όπλα από τους συμμάχους της χρειάζεται η Ουκρανία, που μέχρι να τα λάβει, δεν αναμένεται ότι θα προχωρήσει σε αντεπίθεση κατά της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον προεδρικό σύμβουλο του Ζελένσκι Ολεκσίι Αρεστόβιτς, κάτι τέτοιο δεν αναμένεται πριν τα μέσα Ιουνίου.

Ο Αρεστόβις υποστήριξε ότι δεν περιμένει ότι η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα έχει οποιαδήποτε «σημαντικά αποτελέσματα» έως τις 9 Μαΐου, οπότε και η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη της επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ζελένσκι, οι μάχες στο εργοστάσιο της Azovstal στη Μαριούπολη, όπου έχουν οχυρωθεί Ουκρανοί μαχητές και άμαχοι, συνεχίζονται. Ωστόσο δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ζητούν συστήματα πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκέτων

Στο μεταξύ, ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα πως η χώρα του χρειάζεται συστήματα πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών (MLRS) προκειμένου να αμυνθεί απέναντι στους ρωσικούς πυραύλους κρουζ.

Κλείσιμο
Ο στρατηγός Βαλέριι Ζαλούζνιι είπε, αφού ενημέρωσε τον αρχηγό του επιτελείου των ΗΠΑ, τον στρατηγό Μαρκ Μάιλι για την κατάσταση στην Ουκρανία, πως η Ρωσία επανέλαβε τα πλήγματα με πυραύλους κρουζ.

«Ως εκ τούτου, το θέμα του εφοδιασμού της Ουκρανίας με συστήματα πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών όπως M142 HIMARS και M142 HIMARS είναι κρίσιμης σημασίας», είπε.




Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ζελένσκι κήρυξε την έναρξη εκστρατείας χρηματοδότησης για τη βοήθεια της Ουκρανίας


Κινηματογραφική απόδραση κρατούμενου στις φυλακές της Αλαμπάμα με τη βοήθεια σωφρονιστικής υπαλλήλου - Ψάχνουν αν είχαν ερωτικό δεσμό


Πρόεδρος ΕΣΡ κατά Βελόπουλου για τις διαφημίσεις με τα μαντζούνια που «σκοτώνουν» τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης