Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπήκαν στο Azovstal οι Ρώσοι - Έριξαν και θερμοβαρική βόμβα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπήκαν στο Azovstal οι Ρώσοι - Έριξαν και θερμοβαρική βόμβα

Η Ουκρανία παραμένει σε επαφή με τις δυνάμεις που υπερασπίζονται το εργοστάσιο, ανέφερε σύμβουλος του Ζελένσκι - Βίντεο από ρωσόφωνους αυτονομιστές δείχνει έκρηξη, πιθανώς από θερμοβαρική βόμβα

azovstal-kapnoi
Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στον χώρο του αχανούς εργοστασίου χάλυβα Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, ανέφερε το απόγευμα της Τετάρτης o σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, Νταβίντ Αραχάμια, μιλώντας στο Radio Free Europe/Radio Liberty.

«Οι απόπειρες κατάληψης του εργοστασίου συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα. Οι Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται ήδη στον χώρο του Αζοφστάλ» μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός επικαλούμενος τον Αραχάμια.

Μέχρι και απόψε το βράδυ η Ουκρανία παραμένει σε επαφή με τις ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Αζοφστάλ, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Βαντίμ Μποϊτσένκο είπε πως διεξάγονται «σφοδρές μάχες» διεξάγονται στις εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας, λίγο αφότου η Μόσχα δήλωσε πως δεν έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον αυτού του αχανούς εργοστασίου όπου έχουν οχυρωθεί Ουκρανοί μαχητές.

Στο μεταξύ, σε βίντεο που δημοσίευσαν ρωσόφωνοι αυτονομιστές διακρίνεται έκρηξη πιθανόν από θερμοβαρική βόμβα στο εργοστάσιο του Αζοφστάλ.




Όπως είπε, «το βαρύ πυροβολικό, τα άρματα μάχης (και) η αεροπορία» συμμετέχουν σε αυτή τη ρωσική επίθεση καθώς και «πλοία που προσέγγισαν» στις ακτές, καθώς η περιοχή του Αζοφστάλ βρίσκεται κατά μήκος της Αζοφικής θάλασσας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cjr1t15fl9cp)


«Τα αγόρια μας είναι γενναία και υπερασπίζονται το οχυρό, όμως είναι πραγματικά δύσκολο», είπε στην ουκρανική τηλεόραση, εκτιμώντας πως «έχοντας συγκρατήσει τον εχθρό» επί εβδομάδες, οι τελευταίοι μαχητές που έχουν οχυρωθεί στα υπόγεια του τεράστιου συγκροτήματος της μεταλλουργίας Αζοφστάλ «επέτρεψαν να κερδηθεί χρόνος».

Κλείσιμο


Ο Βαντίμ Μποϊτσένκο είπε για μία ακόμη φορά πως υπάρχουν «άμαχοι, εκατοντάδες εκεί κάτω», αλλά και «παιδιά που περιμένουν να διασωθούν». «Υπάρχουν εκεί περισσότερα από 30», είπε.

Ουκρανός διοικητής του τάγματος Αζόφ που υπερασπίζεται τη χαλυβουργία ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, πως οι Ρώσοι εξαπέλυσαν «ισχυρή επίθεση» στις εγκαταστάσεις, όμως το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα την πληροφορία αυτή.

«Η διαταγή δόθηκε δημοσίως (στις 21 Απριλίου) από τον ανώτατο διοικητή (Βλαντίμιρ Πούτιν) να ματαιωθεί κάθε επίθεση. Δεν υπάρχει επίθεση» αυτή τη στιγμή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι δυνάμεις της Μόσχας πολιορκούν την εγκατάσταση και δεν επεμβαίνουν παρά μόνο για να «εξαλείψουν πολύ γρήγορα τις απόπειρες» Ουκρανών μαχητών να φθάσουν σε «θέσεις βολής».
Ukraine war: Video from a DNR account showing Russian/DNR strikes on the Azovstal Plant in Mariupol.


«Δυστυχώς υπάρχουν σφοδρές μάχες στο Azovstal σήμερα», δήλωσε ο Μποϊτσένκο στην ουκρανική τηλεόραση. «Χάσαμε την επαφή με τα αγόρια. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί, αν είναι σε ασφάλεια ή όχι», πρόσθεσε.




Ειδήσεις σήμερα:

Έτοιμο το κυβερνητικό σχέδιο για φθηνότερο ρεύμα - Αύριο οι ανακοινώσεις

Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚάν: Νέα αποδεικτικά στοιχεία για τον Γερμανό ύποπτο έχει η Πορτογαλία

«Σχίσμα» του Πάπα με τη Μόσχα - Αποκάλεσε τον Κύριλλο «παπαδοπαίδι του Πούτιν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης