Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚάν: Νέα αποδεικτικά στοιχεία για τον Γερμανό ύποπτο έχει η Πορτογαλία

Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚάν: Νέα αποδεικτικά στοιχεία για τον Γερμανό ύποπτο έχει η Πορτογαλία

Στοιχεία στα χέρια των αρχών για τον Κρίστιαν Μπρύκνερ και τη δολοφονία της μικρής Βρετανίδας που εξαφανίστηκε το 2007

mantlin
Οι αρχές έχουν βρει νέα αποδεικτικά στοιχεία που πιθανόν να ενοχοποιούν τον βασικό ύποπτο για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν πριν από 15 χρόνια στην Πορτογαλία, δήλωσε ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο Γερμανός εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση από το 2020.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πορτογαλικό τηλεοπτικό κανάλι CMTV την Τρίτη, ο Βόλτερς είπε ότι οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι έχουν βρει «κάποια δεδομένα, κάποιες νέες αποδείξεις». Πρόσθεσε ακόμη: «Είμαστε βέβαιοι ότι (ο Κρίστιαν Μπρύκνερ) είναι ο δολοφόνος της Μαντλίν ΜακΚάν.

Ο Μπρύκνερ, που έχει καταδικαστεί για κακοποίηση ανηλίκου και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραμένει φυλακισμένος στη Γερμανία για τον βιασμό μιας γυναίκας στην ίδια περιοχή του Αλγκάρβε όπου εξαφανίστηκε η μικρή Βρετανίδα το 2007. Τότε η Μαντλίν ήταν τριών ετών.

Τον περασμένο μήνα ένας Πορτογάλος εισαγγελέας κατονόμασε ως ύποπτο τον Μπρύκνερ. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά σε «ύποπτο» για την εξαφάνιση του παιδιού αφότου κατηγορήθηκαν οι γονείς της, το 2007, οι οποίοι στη συνέχεια απαλλάχθηκαν.

Ο 45χρονος Μπρύκνερ αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στην εξαφάνιση της Μαντλίν από το δωμάτιο όπου κοιμόταν, ενώ η οικογένειά της έκανε διακοπές στην Πορτογαλία. Διατυπώθηκαν κάποιες εικασίες ότι αποδεικτικά στοιχεία βρέθηκαν στο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που χρησιμοποιούσε ο Μπρύκνερ εκείνη την περίοδο. Ο δημοσιογράφος του CMTV ρώτησε τον Βόλτερς αν διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες και εκείνος απάντησε: «Δεν θέλω να τις διαψεύσω».

Το τροχόσπιτο βρίσκεται στην κατοχή της γερμανικής αστυνομίας από τον Ιούνιο του 2020, όταν οι αρχές άρχισαν να ερευνούν πληροφορίες για τον Μπρύκνερ.

Ο Βόλτερς είπε ότι δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για τη συνεχιζόμενη γερμανική έρευνα επειδή θα πρέπει να ενημερωθεί προηγουμένως ο ύποπτος. Προηγουμένως είχε πει στο πρακτορείο Reuters ότι οι πορτογαλικές εισαγγελικές αρχές κατονόμασαν τον Μπρύκνερ ως ύποπτο ώστε να μην παρέλθει η 15ετία της παραγραφής του αδικήματος.

Κλείσιμο
«Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, η Μαντλίν θα είναι πάντα η κόρη μας και ένα πραγματικά φρικτό έγκλημα διαπράχθηκε» ανέφεραν οι γονείς του παιδιού χθες, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 ετών από την εξαφάνισή της. Οι ΜακΚάν προσπαθούν ακούραστα εδώ και χρόνια να ρίξουν φως στην υπόθεση της εξαφάνισης του παιδιού. Στη Βρετανία πολλές διασημότητες, από επιχειρηματίες μέχρι συγγραφείς και ποδοσφαιριστές έχουν απευθύνει δημοσίως έκκληση για πληροφορίες για την τύχη της Μαντλίν.

Ειδήσεις σήμερα:

«Καλπάζουν» οι τιμές του αργού πετρελαίου μετά τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Νέα πρόκληση Τατάρ: Οι Ελληνοκύπριοι εξοπλίζονται με επιθετικά όπλα για να χύσουν αίμα

Βρέφος έξι μηνών βγήκε ζωντανό από την κόλαση του Αζοφστάλ έπειτα από δύο μήνες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης