Καζάνι που βράζει η Σανγκάη: 25 εκατ. πολίτες για πέμπτη βδομάδα υπό σκληρό lockdown - «Δεν έχω άλλες δυνάμεις»

Καζάνι που βράζει η Σανγκάη: 25 εκατ. πολίτες για πέμπτη βδομάδα υπό σκληρό lockdown - «Δεν έχω άλλες δυνάμεις»

Πολίτες δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι εδώ και μήνες, στρατόπεδα καραντίνας μαρτυρούν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ενώ παιδιά έως 7 ετών χωρίζονται από τις οικογένειές τους - Τον δικό της Γογλοθά περιγράφει γυναίκα που βρίσκεται από τον Μάρτιο εγκλωβισμένη στο σπίτι της

gria-main
«Είμαι θυμωμένη, αλλά δεν έχω επιλογή»... μια από τις φράσεις που προδίδει την ψυχική κόπωση που επικρατεί στη Σανγκάη όπου τα αποθέματα υπομονής μοιάζουν να εξαντλούνται. Εκτός παγκόσμιας τροχιάς, με τις περισσότερες κυβερνήσεις να έχουν προχωρήσει στην άρση των μέτρων, η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας υπακούει στη λογική των «μηδενικών κρουσμάτων». 

Η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη με έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ωστόσο οι σκληροί περιορισμοί που επιβάλλει έχουν οδηγήσει εκατομμύρια κατοίκους στην απόγνωση. Πολίτες δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι εδώ και μήνες, στρατόπεδα καραντίνας μαρτυρούν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ενώ παιδιά έως 7 ετών χωρίζονται από τις οικογένειές τους και μεταφέρονται στα νοσοκομεία, σε περίπτωση νόσησης. 

To lockdown στη Σανγκάη αφορά σε 25 εκατομμύρια κατοίκους και διανύει την πέμπτη εβδομάδα του. Παρά το γεγονός ότι οι λοιμώξεις μειώθηκαν, την περασμένη εβδομάδα, δεν συντελέστηκε κάποια κίνηση που να μαρτυρά χαλάρωση. 


Τον δικό της Γογλοθά περιγράφει στο αμερικανικό δίκτυο ABC η Κένι που μαζί με τα δύο παιδιά και τους γονείς της βρίσκεται από τον Μάρτιο εγκλωβισμένη στο σπίτι της

Κλείσιμο
Όπως και άλλοι πολίτες στη Σανγκάη, έτσι και εκείνη έρχεται αντιμέτωπη με σοβαρές ελλείψεις τροφίμων και λόγω των συνθηκών καταναλώνει ένα μόνο γεύμα την ημέρα

«Δεν μπορώ να μαγειρέψω γιατί δεν υπάρχει κάτι να μαγειρέψω. Έχουμε μόνο νούντουλς. Αισθάνομαι απογοητευμένη και θλιμμένη» τόνισε η γυναίκα. 

Πάσχιζε για να βρει φάρμακα για τον διαβητικό πατέρα της, τη στιγμή που δεν είχε καμία βοήθεια από τις Αρχές της πόλης, τελικά όμως μια φίλη της τη βοήθησε, δίνοντάς της το φάρμακο που απαιτείτο. 




Ενώ η Κένι αρχικά στήριζε την πολιτική των μέτρων περιορισμού της κινεζικής κυβέρνησης, η οπτική της άρχισε να αλλάζει όταν οι συνθήκες  οδηγούσαν στην απόγνωση και στο συναισθηματικό τέλμα λόγω του ατέρμονου εγκλεισμού. 

«Αισθάνεσαι αβοήθητος. Δεν έχω άλλες δυνάμεις. Δεν έχω δικαίωμα για το παραμικρό» τα λόγια που προδίδουν την απελπισία που έχει κυριεύσει την Κένι.




Ζει καθημερινά με τον φόβο μήπως διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό και αναγκαστεί να πάει στο στρατόπεδο καραντίνας. Από τότε, πάντως, που άρχισε να εφαρμόζεται το lockdown στη Σανγκάη οι νεκροί από κορωνοϊό έφτασαν σχεδόν στους 300, οι δυσκολίες όμως της καθημερινότητας συνεχίζονται. 

Τον γύρο του κόσμου έχουν κάνει οι συνθήκες στα στρατόπεδα καραντίνας όπου απουσιάζουν τελείως οι συνθήκες υγιεινής.

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη: «Η κόλαση είναι εδώ» λέει ο δήμαρχος

Μπιλ Γκέιτς: Ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα από την πανδημία

Η τελευταία συνέντευξη του Ίβιτσα Όσιμ στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: «Εγώ, ο «καπετάνιος» και ο Σαραβάκος 25 χρόνια μετά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης