Πρεζέμπορας Ιρλανδικής καταγωγής και στενός συνεργάτης του ναπολιτάνου ναρκέμπορα Raffaele Imperiale βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο των ΗΠΑ

Πρεζέμπορας Ιρλανδικής καταγωγής και στενός συνεργάτης του ναπολιτάνου ναρκέμπορα Raffaele Imperiale βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο των ΗΠΑ

Σε μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες της πυγμαχίας επέβαλε κυρώσεις το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για συμμετοχή σε μεγάλης κλίμακας διακίνηση ναρκωτικών.

prez1
Πρεζέμπορας φαίνεται να είναι ο Ιρλανδός Daniel Kinahan, μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες της πυγμαχίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. 

Ο Daniel Kinahan «προμηθεύεται μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική», αναφέρει έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσφέρει 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη ή την καταδίκη του Daniel Kinahan στενού συνεργάτη του ναπολιτάνου ναρκέμπορα Raffaele Imperiale  και των άλλων ηγετών του Καρτέλ Kinahan.

prez1
Φωτογραφία: Anything Goes with James English / YouTube.
Ο 44χρονος φερόμενος πρεζέμπορας, Daniel Kinahan, από περιφερειακός υποστηρικτής των πολεμικών τεχνών στην Ιρλανδία αναδείχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος της πυγμαχίας. Ο Ιρλανδός ναρκέμπορας με έδρα το Ντουμπάι – ο οποίος δεν έχει καταδικαστεί πότε για έγκλημα – διαχειρίζεται μερικούς από τους πιο εξέχοντες αθλητές της πυγμαχίας συμπεριλαμβανομένων των Terence Crawford, Tyson Fury και Josh Taylor. 

prez02
Στη φωτογραφία ο πυγμάχος Tyson Fury (αριστερά) και ο φερόμενος πρεζέμπορας Daniel Kinahan (δεξιά).
Φωτογραφία: Tyson Fury, πηγή: sky news

Όμως, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, ο Kinahan είναι επίσης ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης Kinahan Organized Crime Group – KOCG. H KOCG «μεταφέρει στην Ευρώπη λαθραία θανατηφόρα ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης, και αποτελεί απειλεί για ολόκληρη τη νόμιμη οικονομία μέσω του ρόλου της στο διεθνές ξέπλυμα μαύρου χρήματος», δήλωσε ο Brian Nelson, υφυπουργός του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για θέματα τρομοκρατίας και χρηματοοικονομικών πληροφοριών. 

prez03
Η επικηρυγμένη από τις ΗΠΑ οικογένεια του Danliel Kinahan φαίνεται σε φωτογραφία που παρουσίασε ο Βοηθός Επίτροπος της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Ιρλανδίας (Garda), John O'Driscoll, σε ενημέρωση που έκανε για τους Kinahans.
Πηγή: sky news

Κλείσιμο
H KOCG φέρεται να ενδιαφέρεται για τα σκληρά ναρκωτικά και τα όπλα και σύμφωνα – με ειδικό ποινικό δικαστήριο – ειδικεύεται σε δολοφονικού τύπου εκτελέσεις όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν το Insider.

Σε δήλωσή του, ο Nelson είπε: «Εγκληματικές ομάδες όπως η KOCG λεηλατούν τους πιο ευάλωτους στην κοινωνία και φέρνουν έγκλημα και βία, συμπεριλαμβανομένου του φόνου, που σχετίζονται με τα ναρκωτικά στις χώρες που δραστηριοποιούνται».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, ο Kinahan εξασφάλισε τεράστιες ποσότητες «κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική», οργάνωσε την προμήθεια κοκαΐνης στην Ιρλανδία ενώ προσπάθησε να εισαγάγει κοκαΐνη και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

prez04


Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξέδωσε μια γραφική αναπαράσταση της εγκληματικής οργάνωσης KOCG όπου στο πάνω μέρος δεξιά φιγουράρει η φωτογραφία του φερόμενου πρεζέμπορα Daniel Kinahan.  Πηγή: sky news

Η ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στον Kinahan και την KOCG

Η ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις σε εξέχοντα μέλη της ιεραρχίας της KOCG, οι οποίες στοχεύουν σε διακρατικές αποστολές ναρκωτικών.
Οι κυρώσεις σημαίνουν ότι περιουσιακά στοιχεία ή συμφέροντα ορισμένων ατόμων ή οντοτήτων θα πρέπει να μπλοκάρονται και να αναφέρονται στο Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων.

Στη λίστα με τις κυρώσεις περιλαμβάνονται ο Kinahan και η εταιρεία διαχείρισης αθλημάτων Hoopoe Sports με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Hoopoe Sports είναι μια από τις τρεις επιχειρήσεις που αναφέρονται από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ως «συνεργάτες της Kinahan».

Η Hoopoe Sports απαριθμεί πέντε πυγμάχους σύμφωνα με την ιστοσελίδα της: Paddy Barnes, Jamie Conlan, Michael Conlan, Hughie Fury και Billy Joe Saunders.

Οι κυρώσεις σημαίνουν επίσης ότι οι τράπεζες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλες εταιρείες των ΗΠΑ απαγορεύεται να συναλλάσσονται με μέλη της KOCG, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου πρεζέμπορα Daniel Kinahan.

Πηγή άρθρου: Insider




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης