Ρωσία: Ο πρόεδρος της Δούμας κατηγορεί την Ουκρανία ότι υποθηκεύει το μέλλον της στις ΗΠΑ

Ρωσία: Ο πρόεδρος της Δούμας κατηγορεί την Ουκρανία ότι υποθηκεύει το μέλλον της στις ΗΠΑ

Ο Βολόντιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να επωφεληθούν από τον πόλεμο ενώ παράλληλα δημιουργούν χρέη στις επόμενες γενιές στην Ουκρανία

zelensky_2
Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία υποθηκεύει τον εαυτό της στις ΗΠΑ επιζητώντας να λάβει από την Ουάσινγκτον δάνεια δισεκατομμυρίων δολαρίων για στρατιωτική βοήθεια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε χθες Πέμπτη από το Κογκρέσο να αποδεσμεύσει άλλα 33 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία, τα 20 δισεκ. των οποίων θα αφορούν στρατιωτική βοήθεια, 8,5 δισεκ. θα δοθούν ως άμεση οικονομική βοήθεια στην ουκρανική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα 3 δισεκ. ως ανθρωπιστική και επισιτιστική βοήθεια.

Ο Βολόντιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να επωφεληθούν από τον πόλεμο ενώ παράλληλα δημιουργούν χρέη στις επόμενες γενιές στην Ουκρανία. «O νόμος εκμισθώσεων- δανεισμού (lend- lease) είναι ένα δάνειο εγγυημένο με εμπορεύματα και δεν είναι φθηνό: πολλές μελλοντικές γενιές Ουκρανών θα πληρώσουν για τα πυρομαχικά, τον εξοπλισμό και τα τρόφιμα που θα προσφέρουν οι ΗΠΑ», τόνισε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι «οδηγεί τη χώρα σε ένα λάκκο χρέους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Κογκρέσο υιοθέτησε νομοθεσία η οποία επικαλείται τον νόμο Lend-Lease του 1941 τον οποίο είχε προτείνει αρχικά ο πρώην πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούζβελτ για να βοηθήσει τον βρετανικό στρατό που μαχόταν εναντίον των ναζί. Στόχος είναι να επιτραπεί στην κυβέρνηση Μπάιντεν να προσφέρει όπλα με τη μορφή δανείου στην Ουκρανία, μετέδωσαν οι New York Times.



Ειδήσεις σήμερα:

Οι «μαζορέτες» της ρωσικής εισβολής: Φοράνε στολή νοσοκόμας με έμβλημα «Ζ» και θυμίζουν άλλες εποχές

Νέο πλαίσιο για τις εξωσωματικές - Ριζικές αλλαγές

Πυρετός συσκέψεων Μητσοτάκη για την ενεργειακή κρίση - Οι αποφάσεις για εθνική παρέμβαση εντός Μαΐου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης