Ιταλία: Υποχρεωτικές οι μάσκες σε αρκετούς κλειστούς χώρους μέχρι τις 15 Ιουνίου

Ιταλία: Υποχρεωτικές οι μάσκες σε αρκετούς κλειστούς χώρους μέχρι τις 15 Ιουνίου

Καταργούνται οι περιορισμοί σε γήπεδα και καφέ - Σύσταση για ρύθμιση από εργοδότες και συνδικάτα για χώρους εργασίας - Παραμένουν στα σχολεία

italia
Με απόφαση που αναμένεται να υπογράψει σήμερα ο υπουργός υγείας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, θα ορίσει τους νέους κανόνες για τη χρήση προστατευτικής μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Μέχρι τις 15 Ιουνίου οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές σε νοσοκομεία, αστικά μέσα μεταφοράς, κινηματογράφους, θέατρα και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Όπως γράφει η εφημερίδα Il Sole 24 Ore, δεν πρόκειται να υπάρξουν περιορισμοί για την πρόσβαση σε εμπορικές επιχειρήσεις. Στα γήπεδα, στα καφέ και στα εστιατόρια, από την Πρωτομαγιά δεν θα απαιτείται η χρήση μάσκας.

Σε ό,τι αφορά τους χώρους εργασίας, η ενδεχόμενη αλλαγή των κανόνων θα ρυθμιστεί με πρωτόκολλα από τους εργοδότες και τα συνδικάτα.

«Συνιστούμε τη χρήση προστατευτικής μάσκας μέχρι τις 15 Ιουνίου, σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχει συνωστισμός», τόνισε ο Ιταλός υπουργός υγείας.

Στα σχολεία, τέλος, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, η μάσκα δεν θα καταργηθεί, μέχρι και το τέλος των μαθημάτων. Παραμένει υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς, τους διοικητικούς υπάλληλους και τους μαθητές, από έξι ετών και πάνω.


Ειδήσεις σήμερα:

Προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο διακοπής των εξαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία δηλώνει ο Σολτς

O Αμπράμοβιτς αξίωσε επιπλέον μισό δισ. λίρες από τους υποψήφιους αγοραστές της Τσέλσι

«Fight Club» στους δρόμους της Μπανγκόκ: Γροθιές, κλωτσιές και αίμα στους αυτοσχέδιους αγώνες που... ενέπνευσε ο Μπραντ Πιτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης