Προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο διακοπής των εξαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία δηλώνει ο Σολτς

Προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο διακοπής των εξαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία δηλώνει ο Σολτς

Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για τις αποφάσεις που θα λάβει ο Πούτιν ανέφερε από την Ιαπωνία ο Γερμανός Καγκελάριος - Επεσήμανε ότι  «ο πόλεμος του Πούτιν στρέφεται κατά της διεθνούς κοινότητας»  - Υπερψηφίστηκε στην Bundestag η αποστολή βαρέων όπλων στην Ουκρανία

25034815
Η Γερμανία προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο διακοπής των εξαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, καθώς μόνο εικασίες μπορεί να κάνει κανείς σχετικά με το τι θα αποφασίσει να κάνει το Κρεμλίνο, υποστήριξε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς από το Τόκιο.

«Ο καθένας πρέπει να προετοιμαστεί γι' αυτό και, όπως είπα, έχουμε ξεκινήσει πριν ακόμη ξεκινήσει ο πόλεμος και ξέρουμε τι πρέπει να πράξουμε», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης Καγκελάριος, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα.

«Ο πόλεμος του Πούτιν στρέφεται κατά της διεθνούς κοινότητας»

«Ο πόλεμος του Βλαντίμιρ Πούτιν στρέφεται κατά του συνόλου της διεθνούς κοινότητας και γι' αυτό οι οικονομικά ισχυρές δημοκρατικές χώρες ενώθηκαν απέναντί του. Ο Πούτιν δεν περίμενε αυτή την ενότητα (…) και επιδιώκει τώρα μια υπαγορευμένη ειρήνη, αλλά αυτό δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Σολτς νωρίτερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τα 60 χρόνια Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στην Ιαπωνία και υπερασπίστηκε την απόφαση για εκσυγχρονισμό των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. «Ένας ισχυρός γερμανικός στρατός είναι απαραίτητος ως αποτρεπτική ισχύς για ενδεχόμενη ρωσική επίθεση», ανέφερε.

Ο καγκελάριος προειδοποίησε ακόμη ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να ενισχύσει την τάση για αποπαγκοσμιοποίηση και σημείωσε ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μη δημιουργηθεί νέο πρόσχημα οικονομικού και εμπορικού προστατευτισμού. «Το παγκόσμιο εμπόριο πρέπει να συνεχίσει να είναι ελεύθερο και δίκαιο. Η αποπαγκοσμιοποίηση δεν μπορεί να λειτουργήσει», υπογράμμισε.

Bundestag: Υπερψηφίστηκε η αποστολή βαρέων όπλων στην Ουκρανία

Νωρίτερα πάντως στην Bundestag η αντιπολίτευση ασκούσε έντονη κριτική στον καγκελάριο για την απουσία του από το κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση και ψήφιση πρότασης για την στήριξη της Ουκρανίας, η οποία περιλαμβάνει και την παράδοση βαρέων όπλων. «Δεν επιτρέπεται την κεντρική ομιλία για την πολιτική του κράτους να την κάνει ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Λαρς Κλινγκμπάιλ και όχι ο καγκελάριος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Γιόχαν Βάντεπουλ. Ανάλογη κριτική άσκησε η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), με τον αρχηγό της Τίνο Χρουπάλα να χαρακτηρίζει «ασυγχώρητη» την απουσία του Όλαφ Σολτς.

Η πρόταση πάντως υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και την Χριστιανική Ένωση. Συγκεκριμένα, το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ενέκρινε με 586 ψήφους υπέρ, 100 κατά και επτά αποχές την πρόταση νόμου των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού (SPD, Πράσινοι, FDP) και της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων και την παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκπαιδευμένα δελφίνια ανέπτυξαν οι Ρώσοι στη Μαύρη Θάλασσα - Ποια είναι η αποστολή τους

Νέος κύκλος καταθέσεων από γιατρούς για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Πρωτοφανείς πυρηνικές απειλές και ενεργειακός πόλεμος από τον Πούτιν – Η Ευρώπη απορρίπτει τον εκβιασμό της Μόσχας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης