ΔΝΤ: Η Ουκρανία χρειάζεται οικονομική βοήθεια ύψους 5 δισ δολαρίων μηνιαίως

ΔΝΤ: Η Ουκρανία χρειάζεται οικονομική βοήθεια ύψους 5 δισ δολαρίων μηνιαίως

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Ταμείου με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να παραμείνει σε λειτουργία η οικονομία της χώρας

dnt
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα έκανε έκκληση νωρίτερα την Μεγάλη Τετάρτη σε όλες τις χώρες να συνεχίσουν να συνεργάζονται μεταξύ τους, την ώρα που ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν σε κάποιες από τις συνεδριάσεις της G20 σήμερα, λόγω της παρουσίας Ρώσων αξιωματούχων σε αυτές.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να επιλύσει μόνη τα προβλήματά της. Είναι προφανές ότι η συνεργασία πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί», είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Σύμφωνα με την Γκεοργκίεβα, «ακόμη και αν είναι δυσκολότερο να συνεργαστούμε όταν υπάρχουν εντάσεις, δεν είναι αδύνατο». «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα γίνουν ουσιαστικές συζητήσεις» στη σύνοδο της G20, πρόσθεσε.

Η Γκεοργκίεβα εκτίμησε ότι η Ουκρανία χρειάζεται πιθανότατα οικονομική βοήθεια ύψους 5 δισεκ. δολαρίων μηνιαίως ώστε να παραμείνει σε λειτουργία η οικονομία της. Σημείωσε ότι η άμεση προτεραιότητα είναι να βρεθούν τρόποι για να καλυφθεί αυτό το κενό κατά τους επόμενους τρεις μήνες.

Παρά την αβεβαιότητα για το μέλλον της Ουκρανίας το ΔΝΤ θα αρχίσει να εργάζεται για ένα μελλοντικό δανειακό πρόγραμμα, όμως η Γκεοργκίεβα είπε ότι θα ήταν «άδικο» να περιμένει κανείς από την Ουκρανία να εφαρμόσει μια ευρεία δέσμη μεταρρυθμίσεων αυτήν την στιγμή.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Τζόνι Ντεπ περιγράφει πώς ταράχτηκε η Άμπερ Χερντ όταν... δεν την περίμενε να του βγάλει τις μπότες!

Λέων: Στη Μαλένα δεν διαπιστώνεται ίκτερος που είναι βασικό εύρημα της ηπατικής ανεπάρκειας

Βανδαλισμοί, σκουπίδια και σκόνη στην Αγία Σοφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης