Πόλεμος στην Ουκρανία - Βίντεο από εγκαταλελειμμένο ρωσικό στρατόπεδο στο Τσερνόμπιλ

Πόλεμος στην Ουκρανία - Βίντεο από εγκαταλελειμμένο ρωσικό στρατόπεδο στο Τσερνόμπιλ

Στο σημείο οι Ρώσοι έσκαβαν χαρακώματα -  Τα ρωσικά στρατεύματα κατείχαν τον παλιό πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ μέχρι τις 31 Μαρτίου

tsernobil
Τσερνόμπιλ ώρα μηδέν... Όλα μοιάζουν να έχουν παγώσει και τα λόγια χάνουν την αξία τους μπροστά στις εικόνες που κόβουν την ανάσα. Πίσω από ένα ρημαγμένο τοπίο, αποκαλύπτεται η σφοδρότητα του πολέμου. Οι Ουκρανοί βλέπουν καθημερινά δικούς τους ανθρώπους να χάνονται, κόπους δεκαετιών να παραδίνονται στη δίνη της σύρραξης και περιοχές να καταστρέφονται.

Η ρωσική επιθετικότητα γύρω από την περιοχή του Τσερνόμπιλ ήταν από τις πρώτες ημέρες του ουκρανικού πολέμου εμφανής. Με τις μάχες να μαίνονται στην ουκρανική επικράτεια για πάνω από ένα μήνα, βίντεο που έχει τραβηχτεί από ψηλά δείχνει την κατεστραμμένη γη στο Τσερνόμπιλ.

Το βίντεο δείχνει εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο των Ρώσων. Εκεί έσκαβαν χαρακώματα, σε ραδιενεργό έδαφος.


Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία είχε αναφέρει αύξηση του επιπέδου ραδιενεργής μόλυνσης στον παλιό πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, τον οποίο κατείχαν τα ρωσικά στρατεύματα μέχρι τις 31 Μαρτίου, αν και είχε δηλώσει ότι εξακολουθεί να είναι εντός των συνηθισμένων ορίων, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

Αυτή η υπηρεσία του ΟΗΕ είχε πει ότι οι ουκρανικές αρχές αποκαθιστούν σταδιακά τον έλεγχο πυρηνικής και ραδιολογικής ασφάλειας, αλλά ότι παραμένουν ελλιπείς σε προσωπικό για εργασίες συντήρησης και επισκευής που διακόπηκαν όταν οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το εργοστάσιο στις 24 Φεβρουαρίου.

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει η δραματική έκκληση του δημάρχου της πόλης Ιρπίν για την οποία ανακοινώθηκε - πριν από λίγες εβδομάδες - ότι απελευθερώθηκε.

Κλείσιμο

Ο δήμαρχος της πόλης τονίζει ότι η ανοικοδόμησή της, μετά τις εκτεταμένες ρωσικές καταστροφές, θα στοιχίσει δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι Ουκρανοί μετρούν ανυπολόγιστες απώλειες και ζημιές, ενώ οι μάχες στα ανατολικά μαίνονται, γεγονός που απο αποδεικνύει τη σφοδρότητα των ρωσικών επιθέσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Διαρρήκτης «ανοίγει» δύο μαγαζιά στον Πειραιά σε ένα μήνα - Βίντεο ντοκουμέντο

Σταθερό το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, μείωση στη Θεσσαλονίκη

Ο Τζόνι Ντεπ έφερε στη δίκη βίντεο με την Χερντ σε μεταμεσονύκτιες συναντήσεις με τον Μασκ και τον Φράνκο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης