Πλημμύρισε τουρίστες η Βενετία: 240.000 επισκέπτες σε δύο ημέρες πήγαν στην πόλη για το Πάσχα

Πλημμύρισε τουρίστες η Βενετία: 240.000 επισκέπτες σε δύο ημέρες πήγαν στην πόλη για το Πάσχα

Οι αρχές της πόλης θα θέσουν σε λειτουργία ως το καλοκαίρι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα κράτησης για όσους Ιταλούς και ξένους επισκέπτες θέλουν να δουν την πόλη

000_9UH9G2
Κάτι από τις παλιές εποχές πριν από την πανδημία θύμισε το Σαββατοκύριακο που πέρασε στη Βενετία καθώς οι αφίξεις των τουριστών αυξήθηκαν θεαματικά.

Την Κυριακή, ημέρα του καθολικού Πάσχα, επισκέφθηκαν την πόλη 140.000 τουρίστες ενώ χθες, Δευτέρα, ήταν πάνω από 100.000.

Ο δήμαρχος της πόλης, Λουίτζι Μπρουνιάρο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή των επισκεπτών και έκανε γνωστό ότι εντός του καλοκαιριού θα εφαρμοστεί ένα σύστημα ηλεκτρονικής κράτησης για όλους τους ξένους και ντόπιους τουρίστες που επιθυμούν να δουν από κοντά τις μοναδικές ομορφιές της Βενετίας.

Η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται να λειτουργήσει στα μέσα Ιουνίου. Σε μια πρώτη φάση, η κράτηση δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωτική, αλλά για όποιον χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα, θα προβλέπονται εκπτώσεις και κίνητρα, όπως για επισκέψεις σε μουσεία. «Είμαστε οι πρώτοι που εφαρμόσαμε το πειραματικό αυτό σύστημα σε όλο τον κόσμο. Στόχος μας είναι να πετύχουμε έναν πιο βιώσιμο τουρισμό», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Από την επόμενη χρονιά, αναμένεται να επιβληθεί κράτηση και οικονομική συμβολή, για όλους τους τουρίστες.

Η εφημερίδα Corriere della Sera ανέφερε ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ο κανόνας του «κλειστού αριθμού» για την πρόσβαση των τουριστών στην πόλη. Σε όσους κάνουν κράτηση θα γίνονται εκπτώσεις ενώ, σε όποιον φτάνει στην Βενετία χωρίς να έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό της σάιτ, θα ισχύουν υψηλότερες τιμές για επισκέψεις σε μουσεία και ναούς, ενώ δεν αποκλείεται (αν το μέτρο δεν κριθεί αντισυνταγματικό) να επιβληθεί και πρόστιμο.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ανοχύρωτοι έναντι άλλων παραλλαγών του κορωνοϊού οι ανεμβολίαστοι που μολύνονται από Omicron 2

Παράνομες και καταχρηστικές κρίθηκαν οι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά

Η ΕΕ σχεδιάζει εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας, λέει ο Λεμέρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης