Πόλεμος στην Ουκρανία: Επτά νεκροί άμαχοι από πυρά σε λεωφορεία εκκένωσης στο Χάρκοβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επτά νεκροί άμαχοι από πυρά σε λεωφορεία εκκένωσης στο Χάρκοβο

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι οδηγοί και οι επιβάτες των λεωφορείων βγήκαν έξω με τα χέρια ψηλά, όταν αντιλήφθηκαν τα ρωσικά στρατεύματα, ωστόσο άρχισαν να δέχονται πυροβολισμούς- Άλλοι 27 τραυματίες - Δυο άμαχοι νεκροί από πυρά σε χωριό της Χερσώνας

leoforia_xarkovo
Ρωσικά πυρά έπληξαν την Πέμπτη λεωφορεία που μετέφεραν αμάχους στην περιφέρεια του Χαρκόβου, αφήνοντας επτά νεκρούς και άλλους 27 τραυματίες, σύμφωνα με την ενημέρωση του περιφερειακού εισαγγελέα.

«Στις 14 Απριλίου 2022, Ρώσοι στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον λεωφορείων εκκένωσης με πολίτες στο χωριό Μπόροβα, κοντά στην πόλη Ίζιουμ της περιφέρειας του Χαρκόβου. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Άλλοι 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν», ανέφερε η ενημέρωση της εισαγγελίας στο Telegram.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι οι οδηγοί των λεωφορείων, βλέποντας τα ρωσικά στρατεύματα, σταμάτησαν τα οχήματα και βγήκαν με τα χέρια ψηλά, αλλά οι Ρώσοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

xersona1


Στο μεταξύ, άλλοι δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν, δεχόμενοι πυρά το πρωί της Παρασκευής σε χωριό στη Χερσώνα, η οποία κατέχεται από ρωσικά στρατεύματα. Αυτό ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο της Καχόβκα στο Facebook, τονίζοντας πως «σήμερα το πρωί πέντε πολίτες εισήχθησαν στο νοσοκομείο της πόλης Καχόβκα. Δύο από αυτούς έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Όλοι έχουν τραύματα από θραύσματα», αναφέρει η ανάρτηση.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι κάτοικοι δέχθηκαν πυρά όταν βγήκαν από τα σπίτια τους για να δουν έναν κατεστραμμένο πύραυλο.


Ειδήσεις σήμερα:

Μήνυση σε βάρος του νεαρού Αιγύπτιου υπέβαλε ο Λιγνάδης – Τον εγκαλεί για ψευδή κατάθεση

Προβάδισμα με 54% στον Μακρόν δίνει και νέα δημοσκόπηση στη Γαλλία

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν εργοστάσιο στο Κίεβο που κατασκευάζει τους πυραύλους οι οποίοι «χτύπησαν» το «Μόσκβα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης