Κατασχέθηκε το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου που ανήκει στην αδελφή του Ρώσου ολιγάρχη Ουσμάνοφ

Κατασχέθηκε το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου που ανήκει στην αδελφή του Ρώσου ολιγάρχη Ουσμάνοφ

Το «Dilbar» κοστίζει 648 εκατομμύρια δολάρια - Tο έκανε «δώρο» στην Γκουλμπακόρ Ισμαίλοβα σε μία προσπάθεια να μην κατασχεθούν όλα του τα περιουσιακά στοιχεία - Το γιοτ δεσμεύτηκε στο Αμβούργο

usmanov-dilbar3
Οι γερμανικές αρχές κατάσχεσαν το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο που ανήκει στην αδερφή του Ρώσου ολιγάρχη, Άλισερ Ουσμάνοφ, Γκουλμπακόρ Ισμαίλοβα.

Το πολυτελές σκάφος «Dilbar» δεσμεύτηκε από τις αρχές του Αμβούργου, όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ. Το γιοτ του Ρώσου Ουσμάνοφ μπορεί να φιλοξενήσει 24 άτομα και διαθέτει, μεταξύ άλλων, μια πισίνα 80 μέτρων και δύο ελικοδρόμια.


Inside Dilbar Yacht – One Of The Richest Interiors At Sea


Η Γκουλμπακόρ Ισμαίλοβα, αδερφή του ολιγάρχη, δέχτηκε ευχάριστα το δώρο του σε μία προσπάθεια να τον βοηθήσει να μην κατασχεθούν όλα του τα περιουσιακά στοιχεία.

Ο Άλισερ Ουσμάνοφ πιστεύεται ότι έχει μεταβιβάσει πολλά από τα περιουσιακά του στοιχεία σε καταπιστεύματα για να αποφύγει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών λόγω της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία.


Κλείσιμο
ousmanof_875



«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αστυνομίας Εγκλημάτων» της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι, ύστερα από εκτεταμένες έρευνες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ιδιοκτήτρια του πολυτελούς σκάφους είναι η αδερφή του Ουσμάνοφ κι έτσι προέβη στην κατάσχεσή του.

Το γιοτ «Dilbar», με σημαία «νήσων Κέιμαν» κοστίζει 648 εκατομμύρια δολάρια, και χρειάζεται 783.822 δολάρια μόνο για να γεμίσει καύσιμα.

Το 2016, όταν ο Άλισερ Ουσμάνοφ, βασιλιάς του ρωσικού χάλυβα, απέκτησε τους τίτλους ιδιοκτησίας του μεγαλύτερου γιοτ στον κόσμο, έκανε την παρθενική του εμφάνιση στην ανοιχτή θάλασσα.

Το γιοτ ζυγίζει 15.917 τόνους, έχει μήκος πάνω από 152 μέτρα και διαθέτει ανέσεις πεντάστερου ξενοδοχείου.

oussmanof_45983


Κατασκευάστηκε από το γερμανικό ναυπηγείο της Λίρσεν. Για τον σχεδιασμό του υπερπολυτελούς σκάφους , o διάσημος αρχιτέκτονας Espen Øino από το Μονακό που ειδικεύεται στα σκάφη, συνεργάστηκε με την British Winch Design για να σχεδιάσει τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του .

Ο ιδιοκτήτης του «Dilbar», Άλισερ Ουσμάνοφ, γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1953 στο Ουζμπεκιστάν σε μία επαρχιακή πόλη, ωστόσο πέρασε την παιδική του ηλικία στην Τασκένδη. Στόχος του ήταν να γίνει διπλωμάτης και γι' αυτό τον λόγο μετακόμισε στη Μόσχα. Μπήκε στο Κρατικό Ινστιτούτο Δημοσιών Σχέσεων της Μόσχας και αποφοίτησε το 1976 με πτυχίο στο διεθνές δίκαιο.

Δραστηριοποιείται στον κλάδο των σιδηρομεταλλευμάτων, ατέχει την «Mail.ru», τη μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτύου στη χώρα και τη «MegaFon», τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον, είναι ιδιοκτήτης του εκδοτικού οίκου Kommersant κι έχει μετοχές σε ισχυρές επιχειρήσεις όπως οι Groupon, Airbnb, Apple, Gazprom και ο κατάλογος δεν τελειώνει.

Οι διασυνδέσεις του με το Κρεμλίνο απογείωσαν την καριέρα του και φούσκωσαν τον κουμπαρά του.



Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία αύριο, πότε ξεκινά το νέο «κύμα» κακοκαιρίας

Πούτιν: Η Ευρώπη έχει ακόμα ανάγκη το ρωσικό αέριο, δεν υπάρχει λογικό υποκατάστατο

Τα πολεμικά μυστικά της ρωσικής ναυαρχίδας Moskva και ο αντιπερισπασμός των Ουκρανών με τα drones
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης