Βρετανία: Ισόβια χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης στον δολοφόνο του βουλευτή, Ντέιβιντ Άμες

Βρετανία: Ισόβια χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης στον δολοφόνο του βουλευτή, Ντέιβιντ Άμες

Η συγκεκριμένη ποινή επιβάλλεται σπάνια στη χώρα - «Ήταν μία επίθεση εκδίκησης για την στήριξή του στα αεροπορικά χτυπήματα κατά της Συρίας» ισχυρίζεται ο 26χρονος δράστης 

αμες
Ο «φανατικός ισλαμιστής» που εμπνεύστηκε από το Ισλαμικό Κράτος καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του βετεράνου Βρετανού βουλευτή Ντέιβιντ Άμες, τον οποίο μαχαίρωσε μέχρι θανάτου σε επίθεση σε εκκλησία ενώ συνομιλούσε με ψηφοφόρους του, όπως μετέδωσε το δίκτυο Sky.

Ο Αλί Χάρμπι Αλί, 26 ετών, Βρετανός υπήκοος και γιος πρώην συμβούλου μέσων ενημέρωσης πρώην πρωθυπουργού της Σομαλίας, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον Άμες σε επίθεση τον περασμένο Οκτώβριο, ως εκδίκηση, όπως είπε, για τη στήριξη του βουλευτή στα αεροπορικά χτυπήματα στη Συρία.

Το Sky News μετέδωσε ότι στον Αλί επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη, χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης. Πρόκειται για ποινή που επιβάλλεται πολύ σπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Αλί κρίθηκε την Δευτέρα ένοχος για τη δολοφονία και την προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, με το σώμα των ενόρκων να χρειάζεται λιγότερο από μισή ώρα για να καταλήξει σε ετυμηγορία.

enoxos
Αυτός είναι ο 26χρονος δολοφόνος του Βρετανού βουλευτή, Αλί Χάρμπι Αλί


Ειδήσεις σήμερα:

Αγανάκτηση Ζελένσκι για τους Ρώσους - «Δεν υπάρχει έγκλημα που να μην έχουν κάνει, χρησιμοποιούν βόμβες φωσφόρου»

«Ο θάνατος δεν θα επερχόταν αν δεν είχε πληγεί επανειλημμένα και με σφοδρότητα», είπε ο εισαγγελέας για τον Ζακ Κωστόπουλο

«Είμαι μόνη μου, οι σκέψεις μου στα παιδιά μου, δεν με νοιάζει ο Μάνος» - Η Πισπιρίγκου μιλά από τη φυλακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης