Μονακό: Η πριγκίπισσα Σαρλίν στην Κορσική - Η «μυστική» συμφωνία με τον πρίγκιπα Αλβέρτο

Μονακό: Η πριγκίπισσα Σαρλίν στην Κορσική - Η «μυστική» συμφωνία με τον πρίγκιπα Αλβέρτο

Στο αγαπημένο της νησί ταξίδεψε η «θλιμμένη» πριγκίπισσα, για να απολαύσει μέρες γαλήνης και ηρεμίας, μακριά από το «αυστηρό» πρωτόκολλο του πριγκιπάτου - Ο Μονεγάσκος γαλαζοαίματος θέλει να την προστατεύσει από τις φήμες για σκάνδαλο διαφθοράς

sarlene-main
Όταν στις 12 Μαρτίου η πριγκίπισσα Σαρλίν επέστρεψε στο Μονακό, μετά από παραμονή τριών μηνών σε πολυτελή κλινική της Ζυρίχης, κανείς δεν φανταζόταν πως η 44χρονη, πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης, θα το «σκάσει» και πάλι από το πλούσιο πριγκιπάτο.

Στις 22 Μαρτίου η γοητευτική Σαρλίν θεάθηκε στο αεροδρόμιο της Νίκαιας και ο γαλλικός Τύπος έγραφε πως η σύζυγος του Μονεγάσκου γαλαζοαίματου ταξιδεύει στην Ελβετία για επανέλεγχο στην υγεία της. Καθώς οι ημέρες περνούσαν και η πριγκίπισσα δεν είχε δώσει «σημεία ζωής» τα σχετικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μια ακόμα «εξαφάνιση» της «θλιμμένης» πριγκίπισσας.

Όμως, πρόσφατα, η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές αποκάλυψε πως η Σαρλίν βρίσκεται στην Κορσική, μετά από μυστική συμφωνία με τον πρίγκιπα Αλβέρτο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πριγκίπισσα αφού παρέμεινε στο πριγκιπάτο 10 μέρες για να αναρρώσει, μετά το εξιτήριο από την κλινική ψυχικής υγείας στη Ζυρίχη, ταξίδεψε στο αγαπημένο της νησί, την Κορσική, αφήνοντας για μια ακόμα φορά μόνους τον 63χρονο Αλβέρτο και τα 7χρονα δίδυμα παιδιά τους, τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Ζακ και την πριγκίπισσα Γκαμπριέλα.

Η Σαρλίν εξακολουθεί να διανύει περίοδο ανάρρωσης από την σωματική και ψυχολογική κόπωση που την ταλαιπωρεί εδώ και μήνες και αποφάσισε να φύγει στην Κορσική, όπου θα έχει ελευθερία κινήσεων, μετά από μυστική συμφωνία με τον σύζυγό της. Σύμφωνα με την ίδια μυστική συμφωνία, η πριγκίπισσα όταν επιστρέψει στο Μονακό θα αρχίσει να αναλαμβάνει τα επίσημα καθήκοντά της. Από την πλευρά του το παλάτι δεν έχει απαντήσει στο επίμαχο δημοσίευμα, το οποίο έχει αναπαραχθεί από τον γαλλικό και τον ισπανικό Τύπο.

Η επιλογή της Κορσικής από την «θλιμμένη» πριγκίπισσα δεν έγινε τυχαία. Το όμορφο νησί της Μεσογείου είναι ένας τόπος που η Σαρλίν αγαπά, όπως η ίδια είχε εξομολογηθεί στο περιοδικό Point de Vue το 2020. «Η Κορσική έχει πολλά κοινά σημεία με την χώρα όπου μεγάλωσα», είχε δηλώσει η πριγκίπισσα, η οποία κατάγεται από τη Νότιο Αφρική. Η πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης έχει οργανώσει πολλές φορές εκστρατείες ενημέρωσης κατά των πνιγμών στην θάλασσα στις ακτές της Κορσικής ενώ το το Καλοκαίρι του 2020 πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα στο νησί για να οργανώσει το «Riviera Water Bike Challenge», μια εκδήλωση υπό την αιγίδα της Σαρλίν, που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο Μονακό. Στις 4 Ιουνίου αναμένεται η εκκίνηση του φετινού «Riviera Water Bike Challenge», όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Γκάρεθ Γουίτστοκ, αδελφός της Σαρλίν, ο οποίος ζει στο Μονακό και έχει τεθεί επικεφαλής του ιδρύματος που φέρει το όνομα της πριγκίπισσας μέχρι να επιστρέψει η ίδια στη δημόσια ζωή του πριγκιπάτου.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος θέλει να προστατεύσει την Σαρλίν από το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στο Μονακό

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό Gala, που φαίνεται πως υιοθετεί το δημοσίευμα της Corriere della Sera, ο πρίγκιπας Αλβέρτος συμφώνησε να φύγει η Σαρλίν για την Κορσική, ώστε να την προστατεύσει από το άγχος για το σκάνδαλο «Dossiers Du Rocher» (Φάκελοι του Βράχου, από τον "Βράχο του Μονακό"). Πρόκειται για μια εκστρατεία αποσταθεροποίησης της εξουσίας του Μονεγάσκου γαλαζοαίματου στην εξουσία του πριγκιπάτου, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο έκανε την εμφάνισή της η ιστοσελίδα Dossiers Du Rocher με έδρα τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της, τέσσερις άνδρες από το πολύ στενό περιβάλλον του πρίγκιπα Αλβέρτου εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς. Ο Τιερί Λακόστ, δικηγόρος και παιδικός φίλος του πρίγκιπα, ο Λοράν Ανσελμί, επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου στο Μονακό, ο Ντιντιέ Λινότ, πρόεδρος στο Ανώτατο Δικαστήριο του πριγκιπάτου και ο Κλοντ Παλμερό, λογιστής και «δεξί χέρι» του πρίγκιπα.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος δήλωσε πως όσα αναφέρονται στους «Dossiers Du Rocher» είναι αναληθή και συκοφαντικά. Ο Μονεγάσκος γαλαζοαίματος σε συνεντεύξεις που παραχώρησε για το θέμα το περασμένο έτος στην εφημερίδα Monaco Matin και την γαλλική Le Monde χαρακτήρισε την ενέργεια όσων κρύβονται πίσω από την ιστοσελίδα Dossiers Du Rocher «στρατηγική αποσταθεροποίησης» και ανέφερε: «Είναι φανερό πως μέσω αυτών των προσώπων (του στενού του περιβάλλοντος) δέχονται επίθεση το Κράτος και οι Θεσμοί του Μονακό. Ελπίζω πως οι έρευνες που διεξάγονται σε Μονακό και Παρίσι θα μας επιτρέψουν να μάθουμε τους υπεύθυνους αυτής της μηχανορραφίας».

Η παρατεταμένη «εξαφάνιση» της Σαρλίν αφορμή για φήμες χωρισμού με τον Αλβέρτο

Τον Μάρτιο του 2021 η πριγκίπισσα Σαρλίν αναχώρησε για την χώρα καταγωγής της, Νότιο Αφρική, για να παραστεί στην κηδεία του καλού της φίλου, βασιλιά των Ζουλού, Γκούντγουιλ Ζουελιτίνι. Όμως, για περίπου οκτώ μήνες η σύζυγος του Αλβέρτου εξακολούθησε να παραμένει στην Νότιο Αφρική ενώ εκείνος έδινε το «παρών» στις δημόσιες εκδηλώσεις του πριγκιπάτου έχοντας στο πλευρό του τα παιδιά του ζεύγους και τις δύο αδελφές του, πριγκίπισσες Καρολίνα και Στεφανί.

Εκείνη την περίοδο άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες πως ο γάμος του πριγκιπικού ζεύγους περνάει κρίση εξαιτίας της εμφάνισης μιας Βραζιλιάνας που ζητούσε επίμονα από τον Αλβέρτο να αναγνωρίσει την 15χρονη κόρη της ως βιολογικό του τέκνο. Τον περασμένο Ιούλιο και ενώ η Σαρλίν παρέμενε στη Νότιο Αφρική ο πρίγκιπας εμφανίστηκε με την πρώην ερωμένη του, Νικόλ Κοστ και τον 18χρονο εκτός γάμου γιο τους, Αλεξάντερ Γκριμάλντι Κοστ, στον χορό του Ερυθρού Σταυρού στο Μόντε Κάρλο. Ο Αλβέρτος έχει ένα ακόμα εξώγαμο τέκνο, την 30χρονη Τζασμίν Γκρέις Γκριμάλντι από την σχέση του με την Αμερικανίδα μεσίτρια Ταμάρα Ροτόλο.

Κατά την διάρκεια της πολύμηνης παραμονής της Σαρλίν στη Νότιο Αφρική το παλάτι του Μονακό ανακοίνωσε πως μια σοβαρή λοίμωξη στα ιγμόρεια κρατά την πριγκίπισσα μακριά από το πριγκιπάτο, αφού η κατάσταση της υγείας της δεν της επέτρεπε να ταξιδέψει με αεροπλάνο. Το φθινόπωρο η Σαρλίν επέστρεψε στο Μονακό και ενώ όλοι περίμεναν πως θα επιστρέψει και στα επίσημα καθήκοντά της, εκείνη μετά από ολιγοήμερη παραμονή στο πριγκιπάτο αναχώρησε για την Ελβετία. Ο γιος του Ρενιέ και της Γκρέις Κέλι θέλησε να δώσει τέλος στις φήμες περί χωρισμού του ζεύγους και με επίσημη ανακοίνωση έκανε γνωστό πως η σύζυγός του υποφέρει από σωματική και ψυχική κόπωση και μετέβη σε «μυστική τοποθεσία» για να αναρρώσει. Ο ίδιος, τόνισε πως δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κρίση στον γάμο του ζεύγους.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Μέχρι το 2023 θα γνωρίζουμε πόσο φυσικό αέριο διαθέτουμε, επιταχύνονται σε έξι περιοχές οι έρευνες

«Φρένο» Οικονόμου στα σενάρια για πλαφόν στις τιμές ενέργειας

Τις επόμενες ημέρες τα αποτελέσματα για το tablet της Τζωρτζίνας - «Τρέχει» η έρευνα για Μαλένα και Ίριδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης