Ρωσια: Ο Νεχάμερ γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που συναντά τον Πούτιν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ρωσια: Ο Νεχάμερ γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που συναντά τον Πούτιν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Το Σάββατο ο Καγκελάριος της Αυστρίας είχε συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Θα καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τον Ρώσο πρόεδρο την ώρα που όλα δείχνουν μια μεγάλη μάχη να πλησιάζει στο Ντονμπάς

Karl_Nehammer
Το κατώφλι του Κρεμλίνου διαβαίνει σήμερα ο Αυστριακός Καγκελάριος, Καρλ Νεχάμερ, ως ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η Aυστρία θεωρείται ουδέτερη χώρα και δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ , ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα, ο Kαρλ Νεχάμερ έχει αναλάβει το ρόλο του «γεφυροποιού», σε μία προσπάθεια να προσεγγίσει τις δύο πλευρές- Κίεβο και μόσχα- έτσι ώστε να βρεθεί φως στο τούνελ που θα οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου.

«Ο Καρλ Νεχάμερ επισκέπτεται σήμερα τη Μόσχα έχοντας ενημερώσει το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να ενθαρρύνει τον διάλογο», διευκρίνισε εκπρόσωπος του αυστριακού Καγκελάριου.

Ο Νεχάμερ συνάντησε το Σάββατο στον ηγέτης της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Καγκελάριος της Αυστρίας επισκέφθηκε το Κίεβο και την Μπούτσα, κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπου οι θηριωδίες των Ρώσων στρατιωτών προκάλεσαν παγκόσμια κατακραυγή και αποτροπιασμό.

Κλείσιμο
Ο Καγκελάριος της Αυστρίας θα καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τον Ρώσο πρόεδρο την ώρα που ο πόλεμος δεν βρίσκεται κοντά στο τέλος του αλλά, αντιθέτως, όλοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη στο Ντονμπάς και το Χάρκοβο.

«Πρόκειται για μια αποστολή με ρίσκο, δεν θέλω να το κρύψω», παραδέχθηκε ο Καρλ Νεχάμερ αναγνωρίζοντας ότι ίσως υπάρξουν αντιδράσεις στις τάξεις ορισμένων εταίρων του στην Ε. Ε, κυρίες από τις χώρες της Βαλτικής.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, ένα 24ωρο προτού μεταβεί στη Μόσχα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, ο Ερντογάν συζήτησε, μεταξύ άλλων, με τον Αυστριακό Καγκελάριο ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη για να διευκολύνει την ειρήνη μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας.


Ειδήσεις σήμερα

Εφετείο: Διακοπή για τον Μάιο στη δίκη του ντράμερ Γ. Γιαννόπουλου για την αποπλάνηση 6χρονης

Μπακογιάννη για γαλλικές εκλογές: Αναστεναγμός ανακούφισης στην Ευρώπη

Αγωνία για 41χρονο στη Λάρισα - Αγνοείται για 12η ημέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης