Γιώργος Γιαννόπουλος: Διακοπή για τον Μάιο στη δίκη του ντράμερ για την αποπλάνηση 6χρονης

Γιώργος Γιαννόπουλος: Διακοπή για τον Μάιο στη δίκη του ντράμερ για την αποπλάνηση 6χρονης

"Παρών" στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος - Η δίκη διακόπηκε κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης του κατηγορούμενου μουσικού - Σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή

giwrgos_giannopoulos_pix_lax_xr
Ξεκίνησε για να διακοπεί για τις 17 Μαΐου του 2022, η δίκη του ντράμερ Γιωργου Γιαννόπουλου, πρωην συνεργάτη του συγκροτήματος Πυλ Λαξ, ο οποίος κατηγορείται για τη πράξη της «αποπλάνησης παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη». Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα σε δευτερο βαθμό (Μικτό Ορκωτό Εφετείο), αλλά διακόπηκε κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης του κατηγορούμενου μουσικού, ο οποίος παραβρέθηκε σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν του είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, του είχε όμως χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι την έφεση. Μάλιστα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παρουσία του στη δευτεροβάθμια δίκη, ο κατηγορούμενος με την πρωτόδικη απόφαση υποχρεώθηκε να παρουσιάζεται δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύθηκε και έξοδος από τη χώρα.

Η κατηγορία για την οποία θα δικαστεί ο μουσικός αφορα την αποπλάνηση ενός 6χρονου κοριτσιού στο σπίτι του στον Ωρωπό, κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 69χρονου μουσικού ασκήθηκε πρόσφατα από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας,  κακουργηματική δίωξη για αδικήματα που αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση πέντε ανηλίκων κοριτσιών. Για την υπόθεση αυτή άνοιξε νέα δικογραφία που πλέον βρίσκεται στα χέρια ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο.

Ειδικότερα, ο 69χρονος διώκεται από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και κατάχρηση ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Οι νέες αυτές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον μουσικό αφορούν πέντε κοπέλες, τις οποίες σύμφωνα με την κατηγορία, ο γνωστός ντράμερ κακοποίησε σεξουαλικά κατά το διάστημα από το 2007 – 2013.

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος φέρεται να τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες διώκεται στο σπίτι του, αλλά κυρίως σε δυο κάμπινγκ του νομού Ηλείας, όπου παραθέριζε, όπως παραθέριζαν και κάποιες από τις καταγγέλλουσες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, από το ένα κάμπινγκ ο μουσικός είχε διωχθεί, καθώς οι ιδιοκτήτες του είχαν ενημερωθεί για καταγγελίες σε βάρος του.

Ειδήσεις σήμερα

Μετά το Πάσχα χαλαρώνουν τα μέτρα, λέει ο Πλεύρης - Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους

Αγωνία για 41χρονο στη Λάρισα - Αγνοείται για 12η ημέρα

Θετικός στον κορωνοϊό ο Βασίλης Κικίλιας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης