Λευκός Οίκος: H Ουκρανία έχει ουσιαστικά νικήσει στον πόλεμο

Λευκός Οίκος: H Ουκρανία έχει ουσιαστικά νικήσει στον πόλεμο

Η Τζεν Ψάκι εστίασε στην γενναιότητα των Ουκρανών και στην κατάσταση στο Κίεβο από όπου έχουν αποσυρθεί τα ρωσικά στρατεύματα

000_Was8905533
Οι ρωσικές θηριωδίες αυξάνονται στην Ουκρανία, όμως το Κρεμλίνο μετρά σημαντικές απώλειες στις τάξεις του στρατού του που σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο φτάνουν ακόμη και στο ένα τέταρτο. 

Στη δήλωση ότι η Ουκρανία έχει ουσιαστικά νικήσει στον πόλεμο προχώρησε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, που μίλησε για τη γενναιότητα και το κουράγιο των Ουκρανών όπως και για τη βοήθεια της τάξης του 1,7 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, η Ψάκι εστίασε στην αδυναμία της Ρωσίας να καταλάβει το Κίεβο από όπου αποσύρθηκαν τα στρατεύματα της Μόσχας.

Μετά τις εικόνες βαρβαρότητας στη μαρτυρική πόλη Μπούτσα, η Δύση αποφάσισε να εντείνει τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, με τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει, όπως είχε προαναγγελθεί, νέα τιμωρητικά μέτρα στα οποία συμπεριλαμβανόνται οι κόρες του Ρώσου προέδρου.

Στη λίστα των κυρώσεων περιλαμβάνονται και συγγενείς του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ποιοι επηρεάζονται από τις κυρώσεις:

- Επιβάλλονται μέτρα που μπλοκάρουν τις νέες επενδύσεις στη Ρωσία
- Αυστηρές οικονομικές κυρώσεις στη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Ρωσίας, την Alfa Bank, και το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό της ίδρυμα, τη Sberbank
- Κυρώσεις σε μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις
- Κυρώσεις σε αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης και στα μέλη των οικογενειών τους

Στο κάδρο των οικονομικών περιορισμών τίθενται μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας συμπεριλαμβανομένων των Ντιμίτρι Μεντβέντεφ και Μιχαήλ Μισούστιν.

Σε καθεστώς περιοσμών και ο δήμαρχος Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν όπως και ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Αλεξάντερ Μπέγκλοφ.

Με τα νέα μέτρα θα επιβληθούν κυρώσεις πλήρους αποκλεισμού στη ρωσική Sberbank - η οποία κατέχει το ένα τρίτο του συνόλου των τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας - και στην Alfabank, δήλωσε σε δημοσιογράφους ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος. Οι συναλλαγές σε θέματα ενέργειας μπλοκάρονται από αυτές τις κυρώσεις, είπε ο αξιωματούχος.

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν επίσης κυρώσεις στις ενήλικες κόρες του Ρώσου προέδρου, στη σύζυγο και την κόρη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και σε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ο αξιωματούχος. Παράλληλα απαγορεύεται σε Αμερικανούς να επενδύουν στη Ρωσία, μεταξύ άλλων μέσω επιχειρηματικών κεφαλαίων ή συγχωνεύσεων, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ειδήσεις σήμερα

Άγρια δολοφονία στην Τήνο: 90χρονος σκότωσε τον διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας

«Η προτεραιότητά του είναι ο εαυτός του», λένε επιστήμονες που αναλύουν την τελευταία συνέντευξη του Μάνου Δασκαλάκη

Η Γαλλία στις κάλπες σήμερα - Θρίλερ για Μακρόν και Λε Πεν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης