Πόλεμος στην Ουκρανία: «Είμαι πολύ τυχερός που είμαι ζωντανός», λέει ο δημοσιογράφος του «Fox News» που τραυματίστηκε έξω από το Κίεβο 

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Είμαι πολύ τυχερός που είμαι ζωντανός», λέει ο δημοσιογράφος του «Fox News» που τραυματίστηκε έξω από το Κίεβο 

Οι γιατροί αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν το μισό πόδι -  Επίσης από το ένα μάτι δεν βλέπει και η ακοή του δεν είναι καλή  - Η πρώτη ανάρτηση του Μπένζαμιν Χολ στο twitter

benjiamion2
Οι γιατροί αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν το μισό του πόδι, ενώ από το ένα μάτι δεν βλέπει καθόλου. Η ακοή του δεν είναι καλή κι όμως, όχι μόνο δεν παραπονιέται, αλλά θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό που είναι ζωντανός.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Μπένζαμιν Χολ που κάλυπτε τον πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου «Fox News» τραυματίστηκε σοβαρά από τα ρωσικά πυρά στις 14 Μαρτίου.

Μιλώντας για τα τραύματα που υπέστη από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, ο 39χρονος Χολ εξηγεί ότι, το όχημα στο οποίο επέβαινε το συνεργείο του, χτυπήθηκε από ρωσικά πυρά. Οι δύο συνεργάτες του δεν ήταν τυχεροί όπως αυτός.



benjamin1
Κλείσιμο


benjiamion2


Η Ουκρανή παραγωγός Ολεξάνδρα Κουβσινόβα και ο Ιρλανδός εικονολήπτης Πιερ Ζακρζέβσκι σκοτώθηκαν και οι δύο. Ο Χολ τραυματίστηκε εν ώρα καθήκοντος, καθώς συγκέντρωνε πληροφορίες έξω από το Κίεβο.

eikonoliptios


Περίπου 20 ημέρες αφότου τραυματίστηκε, αποφάσισε να μοιραστεί τα όσα έζησε γράφοντας στο Twitter:

«Έχουν περάσει πάνω από τρεις εβδομάδες από την επίθεση στην Ουκρανία και ήθελα να αρχίσω να μοιράζομαι τα όσα έζησα. Αλλά πρώτα πρέπει να αποτίσω φόρο τιμής στους συναδέλφους μου Πιέρ και Σάσα που δεν τα κατάφεραν εκείνη την ημέρα», έγραψε ο Χολ στο Twitter.

«Ο Πιερ κι εγώ ταξιδέψαμε μαζί σε όλο τον κόσμο. Η δουλειά του ήταν χαρά γι΄αυτόν και την χαρά του μας την μετέδιδε».

Ο Χολ ανέβασε και μία φωτογραφία στο Twitter με τον ίδιο να απεικονίζεται με επιδέσμους όχι μόνο στα μάτια αλλά και στα πόδια:
«.....΄Εχασα το μισό πόδι από τη μια πλευρά και το πέλμα του άλλου ποδιού». «Το ένα χέρι φέρει σοβαρά τραύματα , το ένα μάτι μου δεν λειτουργεί πια και η ακοή μου δεν είναι καλή... αλλά γενικά νιώθω πολύ τυχερός που βρίσκομαι εδώ», προσθέτει.

Στις 14 Μαρτίου, η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα είχε ανακοινώσει ο Χολ τραυματίστηκε στα πόδια από έναν όλμο και νοσηλεύτηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Μπρεντ Ρενό, έπεφτε νεκρός από σφαίρες στο Ιρπίν, βορειοδυτικό προάστιο του Κιέβου.

Ο Ρενό σκοτώθηκε όταν μία σφαίρα του τρύπησε το σβέρκο την ώρα που επέβαινε στο αυτοκίνητό του. Ήταν ο πρώτος ξένος δημοσιογράφος που έχασε τη ζωή του από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.


Ειδήσεις σήμερα:

«Ο Πούτιν θέλει μια νίκη στο Ντονμπάς για την 9η Μαΐου, θα ζήσουμε πολύ δύσκολες σκήνες», λέει ο Μακρόν

Ατάραχος στο εδώλιο ο Αναγνωστόπουλος, δήλωσε έγγαμος και χήρος

H Ferrero εντόπισε την προέλευση της επιδημίας σαλμονέλας στις Kinder
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης