Πόλεμος στην Ουκρανία: Η αντίσταση συνεχίζεται εδώ και 15 ημέρες λέει ο Μητροπολίτης Κιέβου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η αντίσταση συνεχίζεται εδώ και 15 ημέρες λέει ο Μητροπολίτης Κιέβου

Έκκληση του Μητροπολίτη Επιφάνιου προς την παγκόσμια κοινότητα για να σταματήσει «ο ρωσικός τρόμος» - Επισημαίνει ότι «η Ουκρανία έχει ήδη νικήσει ηθικά τον επιτιθέμενο»

mitropolitis_kievou
«Η αντίστασή μας στον εχθρό συνεχίζεται εδώ και δεκαπέντε μέρες» λέει ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος ο οποίος σε μήνυμά του τονίζει ότι «χάρη στο θάρρος των υπερασπιστών μας, την ενότητα και την αμοιβαία υποστήριξή μας, χάρη στη βοήθεια των συμμάχων μας και των ανθρώπων καλής θέλησης σε όλο τον κόσμο, η Ουκρανία έχει ήδη νικήσει ηθικά τον επιτιθέμενο».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Γιατί μόνο όσοι έχουν πέτρινη καρδιά και έχουν χάσει τη συνείδησή τους μπορούν να βρουν δικαιολογίες για τους βάρβαρους βομβαρδισμούς των ουκρανικών πόλεων και χωριών από τη Ρωσία, για τα συνειδητά εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο επιτιθέμενος.Ένα τέτοιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας είναι το μόνο που κάνει ο εχθρός στη Μαριούπολη τώρα. Η χθεσινή βομβιστική επίθεση στο μαιευτήριο ήταν μια άβυσσος δολοφονιών και κυνισμού, που τρόμαξαν όλο τον κόσμο. Η σκόπιμη καταστροφή της υποδομής μιας μεγάλης πόλης, φέρνοντας τον πληθυσμό της σε αφόρητες συνθήκες επιβίωσης - για όλα αυτά, οι Ρώσοι εγκληματίες αναπόφευκτα θα τιμωρηθούν από τον ανθρώπινο νόμο και το νόμο του Θεού.

Ζητώ από την παγκόσμια κοινότητα να κάνει ό,τι είναι δυνατό άμεσα για να σταματήσει ο ρωσικός τρόμος εναντίον των κατοίκων της Μαριούπολης, του Χάρκοβο, του Τσερνιχίφ και άλλων πόλεων και χωριών της Ουκρανίας! Και ζητώ από τους Χριστιανούς και όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους να προσευχηθούν για εκείνους που τώρα χρειάζονται ιδιαίτερα την προστασία και τη βοήθεια του Θεού».

Ο κ. Επιφάνιος υπογραμμίζει: «Σε συνθήκες πολέμου, το ερώτημα πώς να συνδυάσετε την εντολή του Θεού «Μη φονεύετε» με την ένοπλη αντίσταση του εχθρού είναι ιδιαίτερα οξύ. Μια εξήγηση βρίσκεται στην προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου: «Εάν κάνετε κακό, να φοβάστε [αυτόν που φέρει το ξίφος], γιατί δεν είναι μάταιο να φέρει το ξίφος. είναι δούλος του Θεού, εκδικητής για να τιμωρήσει αυτούς που κάνουν το κακό» (Ρωμ. 13:4). Επομένως, η χρήση όπλων για την προστασία των γειτόνων μας και της Πατρίδας από τον εχθρό, για την προστασία από την καταστροφή και το κακό που φέρνει ο επιτιθέμενος στο κοινό μας σπίτι, δεν αποτελεί παραβίαση του θελήματος του Θεού, αλλά αντίθετα - την εφαρμογή του. Μαρτυρώντας αυτή την αλήθεια, η Εκκλησία ευλογεί ειλικρινά και ξανά ειλικρινά τον ουκρανικό στρατό και όλο το λαό μας για την αντίσταση του εχθρού και προσεύχεται για νίκη και ειρήνη για την Ουκρανία!


Σε περιόδους βαριάς ταλαιπωρίας του λαού, κάθε πολίτης του κράτους μας πρέπει να έχει επίγνωση της προσωπικής του ευθύνης για την ειρήνη. Και αν η Ουκρανία ζητήσει την άμυνά της, η ανταπόκριση σε αυτήν την έκκληση δεν είναι μόνο αστικό αλλά και χριστιανικό καθήκον. Με όπλα στο χέρι μπροστά ή δουλειά πίσω, αξιοπρεπή εκτέλεση επίσημων καθηκόντων ή εθελοντική βοήθεια στα θύματα - όλοι πρέπει τώρα να καταβάλουν προσπάθειες για να υπερασπιστούν την Ουκρανία. Και όλοι οι πιστοί πρέπει επίσης να προσευχηθούν - για τον ουκρανικό στρατό, για τους πολίτες που υποφέρουν από τον επιτιθέμενο, για νίκη και ειρήνη για την Ουκρανία! Γιατί η προσευχή, σύμφωνα με τις Γραφές, είναι ένα ισχυρό όπλο ενάντια στον διάβολο και τους υπηρέτες του, και για τους πιστούς - βοήθεια και έμπνευση.

Καλώ τους υπερασπιστές μας, τον Πρόεδρο και το κράτος, σε όλο τον ουκρανικό λαό, την ευλογία του Θεού!Ο Μέγας Θεός, ο Ένας, σώσε την Ουκρανία για εμάς!»



Ειδήσεις σήμερα:

Μήνυμα ότι δεν θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία θα στείλουν από τις Βερσαλλίες οι Ευρωπαίοι ηγέτες


«Κάποιος ζήτησε στο γραφείο τελετών να καλυφτούν μώλωπες στο πρόσωπο ενός εκ των παιδιών», είπε ο Κατερινόπουλος για την υπόθεση της Πάτρας


Δείτε βίντεο: Χιόνισε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με... έξι βαθμούς Κελσίου!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης