Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Λονδίνο παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Λονδίνο παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας

Πρόκειται για την Sberbank - Θα απαγορευτούν οι βρετανικές επενδύσεις στη Ρωσία -  Κυρώσεις  σε οκτώ ολιγάρχες που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία

sberbank
Η Βρετανία πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας, της Sberbank, και ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα μέχρι τα τέλη του 2022 σε έναν νέο γύρο κυρώσεων που λαμβάνονται σε συντονισμό με τους δυτικούς συμμάχους για να «αποδεκατίσει την πολεμική μηχανή του Πούτιν».

Κυρώσεις επιβλήθηκαν επίσης σε άλλους οκτώ ολιγάρχες που δραστηριοποιούνται σε βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των κλάδων λιπασμάτων, πετρελαίου, φυσικού αερίου, φορτηγών και διαμαντιών.

Το Λονδίνο θα απαγορεύσει επίσης τις βρετανικές  επενδύσεις στη Ρωσία, αξίας άνω των 11 δις. στερλινών το 2020, και την εξαγωγή βασικού εξοπλισμού διύλισης πετρελαίου και καταλυτών.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας δήλωσε ότι «το τελευταίο κύμα μέτρων θα βάλει τέλος στις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας από το Ηνωμένο Βασίλειο και θα επιβάλει κυρώσεις σε ακόμη περισσότερα άτομα και επιχειρήσεις, αποδεκατίζοντας την πολεμική μηχανή του Πούτιν».

«Μαζί με τους συμμάχους μας, δείχνουμε σε μέλη της ρωσικής ελίτ ότι δεν μπορούν να νίπτουν τας χείρας τους για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατόπιν εντολής Πούτιν», πρόσθεσε.

Οι νέες κυρώσεις, το πέμπτο πακέτο μέτρων της Βρετανίας από την έναρξη του πολέμου, ανακοινώθηκαν μετά τις αναφορές για επιθέσεις σε αμάχους, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στην πόλη Μπούτσα.

Κλείσιμο
Το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στη Sberbank αποφασίστηκε σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ανακοίνωσαν νωρίτερα την Τετάρτη πλήρεις κυρώσεις αποκλεισμού στην τράπεζα, δήλωσε η Βρετανία, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει την απαγόρευση των ρωσικών προϊόντων άνθρακα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Διαλύεται ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Ισραήλ επειδή πήγαν να βάλουν δημητριακά με προζύμι στα νοσοκομεία!

«Οι Ρώσοι ήρθαν στην Ουκρανία σαν στρατός αποικιστών, θέλουν να προκαλέσουν επισιτιστική κρίση» είπε ο Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διεθνής κατακραυγή κατά Ρωσίας, έρευνα του ΟΗΕ για τη σφαγή στην Μπούτσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης