Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι θα απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι θα απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζητάει να διεξαχθεί όσο πιο διαφανής έρευνα είναι δυνατόν για τους θανάτους αμάχων στην χώρα του

ζελες
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανήγγειλε στο διάγγελμά του που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα το βράδυ πως θα απευθυνθεί σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ενώ τόνισε πως είναι προς το συμφέρον του Κιέβου να διεξαχθεί όσο πιο διαφανής έρευνα είναι δυνατόν για τους θανάτους αμάχων στην Ουκρανία, για τους οποίους η κυβέρνησή του και δυτικές χώρες κατηγορούν τα στρατεύματα της Ρωσίας.

Στην Μπούκα, όπου βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι και πτώματα αμάχων αφού οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την πόλη, σκοτώθηκαν πάνω από 300 άμαχοι, δήλωσε ο κ. Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι αναμένει πως στην Μποροντιάνκα και σε άλλες πόλεις θα διαπιστωθούν ακόμη βαρύτερες απώλειες στις τάξεις του άμαχου πληθυσμού.

«Θα ήθελα να τονίσω ότι θέλουμε να γίνει η πιο πλήρης και διαφανής έρευνα, τα ευρήματα της οποίας θα ανακοινωθούν και θα εξηγηθούν σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε ο κ. Ζελένσκι στην ομιλία του προς τον ουκρανικό λαό την 40η ημέρα του πολέμου στη χώρα του.

«Кожна нормальна людина у світі розуміє, хто приніс війну та масові смерті на українську землю. Є безліч доказів того,...

Posted by Офіс Президента України on Monday, April 4, 2022

Η σημερινή συνεδρίαση του ΣΑ ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό και προβλέπεται να συμμετάσχει σε αυτή ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Κλείσιμο
Χθες Δευτέρα ο κ. Ζελένσκι, με χακί πανωφόρι και καμουφλάζ αλεξίσφαιρο γιλέκο, πέρασε μισή ώρα στην Μπούκα, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από το Κίεβο, όπου κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις πως διέπραξαν «εγκλήματα πολέμου» που θα «αναγνωριστούν ως γενοκτονία».

Η Ρωσία, τα στρατεύματα της οποίας αποχώρησαν πρόσφατα από την κοινότητα αυτή, διαψεύδει πως έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τα πτώματα που βρέθηκαν στους δρόμους, εικόνες που προκάλεσαν κατακραυγή και καταδίκες σε διεθνές επίπεδο.

«Η βρετανική προεδρία του ΣΑ θα εξασφαλίσει πως θα ακουστεί η αλήθεια για τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας. Θα εκθέσουμε τι είναι στ’ αλήθεια ο πόλεμος του (ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν», ανέφερε η βρετανική διπλωματική αποστολή μέσω Twitter.

Ερωτηθείσα σχετικά, η αποστολή δεν ήταν σε θέση σε αυτό το στάδιο να διευκρινίσει εάν η παρέμβαση του κ. Ζελένσκι μέσω βιντεοσύνδεσης, άνευ προηγουμένου σε συνεδρίαση του ΣΑ στη Νέα Υόρκη μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, θα γίνει απευθείας ή εάν θα είναι μαγνητοσκοπημένη εκ των προτέρων.




Ειδήσεις σήμερα

Ο Ζελένσκι από τη μαρτυρική Μπούκα: Θέλουμε να δείξουμε σε όλον τον κόσμο τι έκανε ο ρωσικός στρατός

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Με εκβίασε, ήταν τρελή» δηλώνει ο πρώην σύντροφος της - Δείτε βίντεο

Survivor: Οι τρεις «μπλε» υποψήφιοι προς αποχώρηση και η απόφαση του συγκλονισμένου Τάκη – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης