Πρίγκιπας Άντριου: Παρ' oλίγον «Βατερλό» πριν τον συμβιβασμό των 12 εκατομμυρίων λιρών

Πρίγκιπας Άντριου: Παρ' oλίγον «Βατερλό» πριν τον συμβιβασμό των 12 εκατομμυρίων λιρών

Η διαβόητη φωτογραφία του Δούκα του Γιορκ με την Βιρτζίνια Ρόμπερτς φαίνεται ότι είναι γνήσια - Αποτελούσε βασικό αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του πρίγκιπα - Ένα e-mail της Γκισλέιν Μάξγουελ φαίνεται ότι την επιβεβαιώνει

andrew_photo1
Χθες το βράδυ, λίγο πριν την επίτευξη του πολυπόθητου εξωδικαστικού συμβιβασμού των 12.000.000 λιρών Αγγλίας -που θα πληρώσει η βασίλισσα Ελισάβετ- ο πρίγκιπας Άντριου θα ερχόταν αντιμέτωπος με ένα σημαντικό πλήγμα στην υπερασπιστική του γραμμή για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης στις ΗΠΑ και αυτό εξ αιτίας της φίλης του Γκισλέιν Μάξγουελ.

Ένα email που διέρρευσε και προέρχεται από την ήδη καταδικασμένη για sex trafficking ανηλίκων Γκισλέιν Μάξγουελ φαίνεται να επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα της διαβόητης φωτογραφίας του Δούκα, στην οποία ποζάρει με το χέρι του γύρω από τη μέση της κατηγόρου του , Βιρτζίνιας Ρόμπερτς. Η γνησιότητα της φωτογραφίας, που λέγεται ότι τραβήχτηκε στο αρχοντικό της Μάξγουελ στο Λονδίνο το 2001, είχε αμφισβητηθεί από τον Άντριου και μόλις αυτή την εβδομάδα η νομική ομάδα του ζήτησε από τη Ρόμπερτς να παραδώσει το πρωτότυπο, ώστε να ερευνηθεί.

Η νομική ομάδα του Δούκα είχε ισχυριστεί ότι μπορεί να ήταν ψεύτικη, αλλά ένα email που αποκαλύπτει η Daily Mail δείχνει ότι, ακόμη και η Mάξγουελ, που φαίνεται στο φόντο της φωτογραφίας, πιστεύει ότι είναι αληθινή. Στο μήνυμα, που εστάλη το 2015, η Mάξγουελ λέει: «Φαίνεται γνήσια. Νομίζω πως είναι.»

andrew_photo2
Αλαν Ντέρσοβιτς


Βασικό αποδεικτικό στοιχείο η φωτογραφία

Στη χθεσινή, δραματική, μέρα εξελίξεων, υποστηρίχθηκε ότι η Βιρτζίνα Ρόμπερτς έχει χάσει το πρωτότυπο της φωτογραφίας. Αλλά αυτό αμφισβητήθηκε από τη νομική της ομάδα, η οποία είπε ότι το πρωτότυπο βρίσκεται στο FBI και ότι η Ρόμπερτς έδωσε εκ παραδρομής στο Δικαστήριο ένα CD, που περιείχε ένα αντίγραφο της φωτογραφίας.

Κλείσιμο
Η φωτογραφία αποτελούσε το βασικό αποδεικτικό στοιχείο υπέρ των ισχυρισμών της για σεξουαλική επίθεση και «πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας» εναντίον του ΄Αντριου, τους οποίους εκείνος είχε αρνηθεί. Οι δικηγόροι του Δούκα είχαν επιστρατεύσει έναν ειδικό, για να αμφισβητήσουν την γνησιότητα της συγκεκριμένης φωτογραφίας.

Αν η Ρόμπερτς δεν ήταν σε θέση να προσκομίσει την πρωτότυπη φωτογραφία, η υπεράσπιση του Άντριου θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι τα αντίγραφα δεν μπορούν να γίνουν δεκτά ως αποδεικτικά στοιχεία, καθώς δεν μπορούν να ελεγχθούν σωστά. Το να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία στο Δικαστήριο ως απόδειξη ότι ο ΄Αντριου και η Ρόμπερτς έχουν συναντηθεί στο παρελθόν, θα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα στην υπόθεση της κατηγόρου του εναντίον του.

andrew_photo3
Ο Τζέφρι Έπσταϊν και ο Αλαν Ντέρσοβιτς


Η Μάξγουελ συζήτησε για τη φωτογραφία με τον πρώην δικηγόρο της

Στα προαναφερθέντα ωστόσο e-mails η γνησιότητα της φωτογραφίας συζητήθηκε μεταξύ της Μάξγουελ και του πρώην δικηγόρου της ίδιας και του Επστάιν, ΄Αλαν Ντέρσοβιτς.

Στις 10 Ιανουαρίου 2015, ο κ. Ντέρσοβιτς έγραψε προς την Μάξγουελ: «Αγαπητή Γκ., ξέρεις αν η φωτογραφία του ΄Αντριου και της Βιρτζίνια είναι γνήσια; Φαίνεσαι κι εσύ στο βάθος.» Έντεκα λεπτά αργότερα, η Μάξγουελ απάντησε: «Φαίνεται γνήσια. Νομίζω πως είναι

andrew_photo5


Η χρονική στιγμή της ανταλλαγής των emails είναι σημαντική επειδή λίγες μέρες νωρίτερα η Ρόμπερτς ισχυρίστηκε για πρώτη φορά στα δικαστικά έγγραφα ότι είχε αναγκαστεί να κάνει σεξ τόσο με τον Άντριου όσο και με τον κ. Ντέρσοβιτς. Ο ισχυρισμός αυτός απορρίφθηκε από έναν δικαστή που τον χαρακτήρισε «θρασύτατο». Αλλά προκάλεσε πανικό στον ΄Αντριου και σε ένα email που αποκάλυψε νωρίτερα το BBC, επικοινώνησε με την Μάξγουελ στις 5.50 π.μ. στις 3 Ιανουαρίου 2015.Ο Δούκας έγραψε: «Ενημέρωσέ με πότε μπορούμε να μιλήσουμε. Έχω κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις να σου κάνω για τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς.» Η Μάξγουελ απάντησε: «Έχω κάποιες πληροφορίες. Τηλεφώνησέ μου όταν έχεις λίγο χρόνο».

Ο κ. Ντέρσοβιτς από την πλευρά του αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε σεξουαλική επαφή με την Ρόμπερτς. Πέρυσι η Ρόμπερτς απέσυρε μια μήνυση που είχε ασκήσει εναντίον του για σεξουαλική επίθεση, με τον ισχυρισμό ότι ένας αστικός συμβιβασμός που υπέγραψε με τον Επστάινν το 2009 του έδινε ασυλία. Η Ρόμπερτς επί του παρόντος έχει ασκήσει αγωγή κατά του κ. Ντέρσοβιτς για συκοφαντική δυσφήμιση, μια υπόθεση που είναι σε εξέλιξη.

andrew_photo4




Ειδήσεις σήμερα:

«Ναι» των ειδικών στην όρθια διασκέδαση, την αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα στο 50% και τις σχολικές εκδρομές

Ρωσικές δυνάμεις κινούνται αλλά δεν απομακρύνονται από τα σύνορα με την Ουκρανία, λέει ο Μπλίνκεν

To 40% των ατόμων που δέχονται ηθική παρενόχληση στη δουλειά παθαίνουν κατάθλιψη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης