Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι απελευθέρωσαν τον δήμαρχο της Μελιτόπολης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι απελευθέρωσαν τον δήμαρχο της Μελιτόπολης

Η στιγμή που ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνομιλεί με βιντεοκλήση μαζί του - Είχε απαχθεί από τον ρωσικό στρατό την περασμένη Παρασκευή  - 

dimmelitopolis
Ο δήμαρχος της Μελιτόπολης Ιβάν Φεντόροφ, ο οποίος είχε απαχθεί από τον ρωσικό στρατό την περασμένη Παρασκευή, απελευθερώθηκε σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχης του ουκρανού προέδρου Ζελένσκι.

«Ο “Βάνια” είναι ασφαλής» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Κιρίλο Τιμοσένκο, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο δήμαρχος της Μελιτόπολης αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά του, συμπλήρωσε ο Τιμοσένκο.


Την είδηση μετέδωσε ο Guardian, επικαλούμενος ανάρτηση της δημοσιογράφου Nika Melkozerova.




Κλείσιμο
Λίγο αργότερα, οι ουκρανικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να συνομιλεί με τον δήμαρχο της Μελιτόπολης.






To βίντεο της απαγωγής του: 

Ο δήμαρχος της Μελιτόπολης, Ιβάν Φεντόροφ, εθεάθη σε βίντεο να απομακρύνεται από ένα κυβερνητικό κτίριο στην πόλη από ένοπλους άνδρες. Λίγο αργότερα, ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία περιφερειακός εισαγγελέας του Λουγκάνσκ ισχυρίστηκε ότι ο Φεντόροφ είχε διαπράξει τρομοκρατικά αδικήματα και βρισκόταν υπό έρευνα.





Σε μια δήλωση που είχε αναρτηθεί στο Facebook, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε την κράτηση του Φεντόροφ «απαγωγή», λέγοντας ότι είναι μια από τις πολλές «κατάφωρες παραβιάσεις κανόνων και αρχών του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. καθώς και άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον ρωσικό στρατό».

Το Υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι η Σύμβαση της Γενεύης και τα Πρόσθετα Πρωτόκολλά της απαγορεύουν τη σύλληψη αμάχων ομήρων όπως ο Ιβάν Φεντόροφ.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να ανταποκριθεί άμεσα στην απαγωγή του Ιβάν Φεντόροφ και άλλων αμάχων και να αυξήσει την πίεση στη Ρωσία να τερματίσει τον βάρβαρο πόλεμο εναντίον του ουκρανικού λαού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Το γεγονός της απαγωγής του Δημάρχου της Μελιτόπολης, μαζί με εκατοντάδες άλλα γεγονότα εγκλημάτων πολέμου από Ρώσους κατακτητές στο ουκρανικό έδαφος, τεκμηριώνονται προσεκτικά από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Οι δράστες αυτού και άλλων εγκλημάτων θα οδηγηθούν στο αυστηρότερη ευθύνη», καταλήγει η ανάρτηση.



[UA, ENG below] Збройна агресія Російської Федерації проти України супроводжується грубими порушеннями норм і принципів...

Posted by Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine on Friday, March 11, 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης