Πόλεμος στην Ουκρανία: «Επικίνδυνα» και «αποσταθεροποιητικά» για τη Ρωσία τα σχέδια του NATO στην ανατολική του πτέρυγα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Επικίνδυνα» και «αποσταθεροποιητικά» για τη Ρωσία τα σχέδια του NATO στην ανατολική του πτέρυγα

Χαρακτήρισε τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ «συνεδρία αυθυποβολής σε πλύση εγκεφάλου» - Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ τόνισε ότι «η στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης επιταχύνεται» εξαιτίας των ενεργειών «της συμμαχίας» επισημαίνοντας ότι το NATO επιβεβαιώνει τον αντιρωσικό του προσανατολισμό

maria_zakharova
Η διπλωματία της Ρωσίας καταφέρθηκε με σφοδρότητα χθες Πέμπτη εναντίον των σχεδίων του NATO για τη συγκρότηση τεσσάρων επιπλέον πολυεθνικών μάχιμων σχηματισμών στην ανατολική του πτέρυγα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε «επικίνδυνη και αποσταθεροποιητική» την «συγκέντρωση δυνάμεων στην ανατολική πτέρυγα» του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

«Η στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης επιταχύνεται» εξαιτίας των ενεργειών «της συμμαχίας», υποστήριξε και έκρινε ότι το NATO επιβεβαιώνει τον αντιρωσικό του προσανατολισμό.

Δεσμευόμενη να συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία, «η συμμαχία επιβεβαιώνει ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι η συνέχιση των εχθροπραξιών», υποστήριξε ακόμη η κυρία Ζαχάροβα.

Αντιδρώντας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το NATO ενεργοποίησε αμυντικά σχέδια –συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής του άμυνας–, συμφώνησε να αναδιαταχθούν δυνάμεις ταχείας αντίδρασης και έθεσε 40.000 στρατιωτικούς, αεροπορικούς και ναυτικούς πόρους στην ανατολική του πτέρυγα υπό απευθείας νατοϊκή διοίκηση.

Συγκροτούνται τέσσερις επιπλέον σχηματισμοί μάχης ώστε άμεσα να μπορούν να αναπτυχθούν στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία.

Κλείσιμο
Η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας κατηγόρησε τα κράτη-μέλη της συμμαχίας ότι υιοθετούν άβουλα την επιδίωξη των ΗΠΑ να επιβληθεί πλήρης αποκλεισμός της Ρωσίας, να κλιμακωθεί η λεγόμενη στρατηγική αποτροπής. Μίλησε για αντιρωσική υστερία που αξιοποιείται για να αυξηθούν οι πωλήσεις όπλων, από τις οποίες ιδίως η Ουάσινγκτον θα εξασφαλίσει μεγάλα οικονομικά κέρδη, όπως υπογράμμισε.

Υποστήριξε ακόμη ότι το NATO συγκαλύπτει «μυστικά εργαστήρια» των ΗΠΑ στην Ουκρανία για την έρευνα πάνω σε βιολογικά και χημικά όπλα –η αμερικανική κυβέρνηση έχει διαψεύσει τον ισχυρισμό– την ώρα που κατηγορεί αδίκως τη Ρωσία ότι εκείνη σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά, βιολογικά ή χημικά όπλα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ περιέγραψε εξάλλου δηκτικά τη χθεσινή έκτακτη σύνοδο του NATO στις Βρυξέλλες με τη φράση «συνεδρία αυθυποβολής σε πλύση εγκεφάλου».


Ειδήσεις σήμερα:

Μπάιντεν μετά τη Σύνοδο G7: Αποφασισμένοι να στηρίξουμε τους Ουκρανούς στην προάσπιση της εδαφικής τους κυριαρχίας

Με Rafale, Spitfire, θωρακισμένα M1117 και Μονάδες των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων η στρατιωτική παρέλαση της 25ς Μαρτίου

Οι ΗΠΑ «απαντούν» στις πυρηνικές απειλές του Πούτιν με την... «Ομάδα Τίγρης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης