Πόλεμος στην Ουκρανία: «Καρφώθηκαν» μόνοι τους οι Ρώσοι - Πώς τους... έπιασαν στον ύπνο οι Ουκρανοί και βομβάρδισαν το πλοίο στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ - Δείτε βίντεο

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Καρφώθηκαν» μόνοι τους οι Ρώσοι - Πώς τους... έπιασαν στον ύπνο οι Ουκρανοί και βομβάρδισαν το πλοίο στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ - Δείτε βίντεο

Το λάθος των Ρώσων που έδωσαν, ουσιαστικά, τις συντεταγμένες στους Ουκρανούς για το χτύπημα στο κατεχόμενο από τις δυνάμεις του Πούτιν λιμάνι, στην Αζοφική θάλασσα - Αποκαλυπτικό βίντεο δείχνει πώς οι Ουκρανοί διέλυσαν το μεγάλο αποβατικό πλοίο Orsk - Φωτιά και σε δεύτερο ρωσικό πλοίο, που απέπλευσε φλεγόμενο

oukranoi-epithesi-se-ploio3
Πριν από λίγες ημέρες οι Ρώσοι πανηγύριζαν για την κατάληψη του λιμανιού στο Μπερντιάνσκ στην Αζοφική Θάλασσα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπογράμμιζε μάλιστα τη σημασία του λιμανιού αυτού για τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού ενώ τα ρωσικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παρουσίαζαν ως σχεδόν απόλυτη την επικράτηση του ρωσικού ναυτικού.

Σήμερα όμως, οι ουκρανικές δυνάμεις πέρασαν στην αντεπίθεση και πέτυχαν ένα εντυπωσιακό χτύπημα με ουσιαστικό αντίκτυπο τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στον επικοινωνιακό πόλεμο που μαίνεται με ιδιαίτερη ένταση.

Οι Ουκρανοί κατάφεραν να καταστρέψουν ένα ρωσικό αποβατικό πλοίο το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της πόλης από τις 21 Μαρτίου και ταυτόχρονα να προκαλέσουν ζημιές σε ένα ακόμη ρωσικό πλοίο. Πώς συνέβη αυτό; Καθώς φαίνεται, οι Ρώσοι ουσιαστικά πέτυχαν ένα εντυπωσιακό «αυτογκόλ», δίνοντας στη δημοσιότητα βίντεο με το ξεφόρτωμα ενισχύσεων στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ.

Το αποτέλεσμα ήταν το απευθείας πλήγμα με τακτικό βαλλιστικό όπλο, καθώς οι Ρώσοι έδωσαν ουσιαστικά τις  συντεταγμένες στους Ουκρανούς... από μόνοι τους.

Κλείσιμο


Την ίδια ώρα, νέα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσίοτητας δείχνουν το πλοίο Orsk να φλέγεται και ταυτόχρονα δύο ακόμη πλοία του ρωσικού στόλου να απομακρύνονται άρον - άρον από το λιμάνι προκειμένου να αποφύγουν τις συνεχείς εκρήξεις που σημειώνονται στο Orsk.

Ωστόσο, όπως φαίνεται σε ένα ακόμη βίντεο το πρώτο πλοίο φεύγει με την πλώρη του να καπνίζει και το δεύτερο πλοίο να έχει υποστεί σοβαρή ζημιά με μια μεγάλη φωτιά να φαίνεται μπροστά από τη γέφυρα.



Το πρακτορείο Reuters επιβεβαίωσε ότι το βίντεο που δείχνει το ρωσικό πλοίο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες μετά την έκρηξη τραβήχτηκε μέσα από το Μπερντιάνσκ.

Οι πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επίθεση των Ουκρανών στο Μπερντιάνσκ ανέφεραν αρχικά ότι χρησιμοποιηθηκε βαλλιστικός πύραυλος ή ότι έγινε επιχείρηση από το έδαφος. Όπως προκύπτει όμως από το οπτικοακουστικό υλικό που έδειξε ο ΣΚΑΙ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι Ουκρανοί έριξαν μέσα στο λιμάνι δεκάδες αυτοσχέδιες βόμβες, μερικές από τις οποίες βρήκαν τον στόχο τους.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cisbdzcytq9t)


Ρώσοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις απώλειες από την επίθεση.

Αντίθετα η υφυπουργός άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ, όταν ρωτήθηκε για το Orsk είπε κατηγορηματικά: «Ναι, καταστράφηκε»

Σύμφωνα με την Χάνα Μαλιάρ, το πλοίο ήταν σε θέση να μεταφέρει 45 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 400 ανθρώπους.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ «απαντούν» στις πυρηνικές απειλές του Πούτιν με την... «Ομάδα Τίγρης»

O Μπόρις Τζόνσον γελούσε και... έκανε γκριμάτσες ενώ υπουργός μιλούσε για τα δεινά των Ουκρανών!

Η Ελλάδα δεσμευμένη στην προσπάθεια να ανακουφιστούν τα δεινά των κατοίκων της Μαριούπολης, λέει ο Δένδιας






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης