Σύνοδος G7: «Υπάρχουν συμβάσεις, αυτό είναι που μετράει» είπε ο Σολτς για τις πληρωμές σε ρούβλια που ζητά ο Πούτιν

Σύνοδος G7: «Υπάρχουν συμβάσεις, αυτό είναι που μετράει» είπε ο Σολτς για τις πληρωμές σε ρούβλια που ζητά ο Πούτιν

Ο καγκελάριος της Γερμανίας προειδοποίησε τη Ρωσία να μην κάνει χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία - Σολτς και Μακρόν πίεσαν την Κίνα να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

olaf_scholz
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς απέρριψε το αίτημα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να αγοράσουν οι Ευρωπαίοι ρωσικό αέριο σε ρούβλια.

«Το εξετάσαμε αυτό και αυτό που μάθαμε μέχρι στιγμής είναι ότι υπάρχουν σταθερές συμβάσεις» που διευκρινίζουν ότι οι πληρωμές πρέπει να γίνονται σε ευρώ ή δολάρια, δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της G7 στις Βρυξέλλες την Πέμπτη. «Και αυτό είναι που μετράει».

Η κίνηση του Πούτιν θεωρήθηκε ευρέως ως ένας τρόπος να στηρίξει το νόμισμά του, το οποίο κατρακυλάει έπειτα από τις δυτικές κυρώσεις.

Παράλληλα, ο καγκελάριος της Γερμανίας προειδοποίησε τη Ρωσία να μην κάνει χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία.

«Εάν η Ρωσία προετοιμάζει μια επιχείρηση παραπλάνησης ώστε να χρησιμοποιήσει τέτοια (χημικά και βιολογικά) όπλα (στην Ουκρανία), αυτό θα ήταν παραβίαση όλων των κανόνων, συμφωνιών και συμβάσεων», είπε. «Όχι μόνο το επισημαίνουμε, αλλά επίσης προειδοποιούμε στις συζητήσεις που έχουμε: μην το κάνετε», πρόσθεσε.

Ο Σολτς χαρακτήρισε «πολύ αποτελεσματικές» τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι ήταν εσκεμμένη απόφαση να μην περιληφθούν οι εισαγωγές ενέργειας σε αυτή τη δέσμη μέτρων.

Ο καγκελάριος είπε ακόμα ότι απηύθυνε με «έντονο τρόπο» έκκληση στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Είχα μια συνομιλία με τον Κινέζο πρόεδρο για αυτό το θέμα και στη συνέχεια μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στην οποία υποστηρίξαμε πολύ έντονα ότι η Κίνα πρέπει να καταδικάσει την εισβολή στην Ουκρανία», είπε ο Σολτς.


Ειδήσεις σήμερα:

Με Rafale, Spitfire, θωρακισμένα M1117 και Μονάδες των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων η στρατιωτική παρέλαση της 25ς Μαρτίου

Οι ΗΠΑ «απαντούν» στις πυρηνικές απειλές του Πούτιν με την... «Ομάδα Τίγρης»

O Μπόρις Τζόνσον γελούσε και... έκανε γκριμάτσες ενώ υπουργός μιλούσε για τα δεινά των Ουκρανών!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης