Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Κίνα απορρίπτει τις κατηγορίες του ΝΑΤΟ - «Δεν προσφέρουμε πολιτική υποστήριξη στη Ρωσία»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Κίνα απορρίπτει τις κατηγορίες του ΝΑΤΟ - «Δεν προσφέρουμε πολιτική υποστήριξη στη Ρωσία»

«Το να κατηγορείς την Κίνα για παραπληροφόρηση σχετικά με την Ουκρανία, είναι από μόνη της παραπληροφόρηση», είπε ο Γουάνγκ Γουενμπίν

putin__xi
«Το να κατηγορείς την Κίνα για παραπληροφόρηση σχετικά με την Ουκρανία, είναι από μόνη της παραπληροφόρηση», υποστήριξε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών

Το Πεκίνο διαψεύδει τις κατηγορίες του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ότι προσφέρει πολιτική υποστήριξη στο καθεστώς Πούτιν κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση.

Την ώρα που η Ρωσία συνεχίζει να σφυροκοπά την Ουκρανία, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», ο Γενς Στόλτενμπεργκ κατήγγειλε χτες την πολιτική υποστήριξη που παρέχεται στη Ρωσία από την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της διάδοσης ξεδιάντροπων ψεμάτων και παραπληροφόρησης».

«Το να κατηγορείς την Κίνα για παραπληροφόρηση σχετικά με την Ουκρανία, είναι από μόνη της παραπληροφόρηση», είπε ο Γουάνγκ Γουενμπίν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Πεκίνο.

«Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κάνει παραπληροφόρηση ισχυριζόμενος ότι η Κίνα υποστηρίζει τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», συνέχισε.

Εν μέσω αυξανόμενης διεθνούς πίεσης να αποστασιοποιηθεί από τη Μόσχα, η Κίνα έχει αρνηθεί να καταδικάσει τη Ρωσία για την αιματηρή εισβολή στην Ουκρανία .
Η Κίνα πρέπει «να ανταποκριθεί στις ευθύνες της ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να απόσχει από την υποστήριξη της πολεμικής προσπάθειας της Ρωσίας και να συμμετάσχει στον υπόλοιπο κόσμο στην έκκληση για άμεσο, ειρηνικό τέλος αυτού του πολέμου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Πεκίνου, Γουάνγκ Γουένμπιν.

«Η θέση της Κίνας είναι συνεπής με τις επιθυμίες των περισσότερων χωρών... Πάντα υποστηρίζαμε ότι η Ουκρανία πρέπει να γίνει γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, αντί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε ένα παιχνίδι μεταξύ μεγάλων δυνάμεων».

Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν την Κίνα ότι δείχνει πρόθυμη να παράσχει στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στη Ρωσία επισημαίνοντας ότι θα «παρακολουθούν πολύ στενά» το Πεκίνο για να δουν εάν δίνει όπλα στους Ρώσους. 

Κλείσιμο
Το Πεκίνο, ωστόσο, επιμένει ότι είναι πρόθυμο να παίξει ρόλο στις προσπάθειες διαμεσολάβησης για κατάπαυση του πυρός, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δεσμευτεί για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ «απαντούν» στις πυρηνικές απειλές του Πούτιν με την... «Ομάδα Τίγρης»

O Μπόρις Τζόνσον γελούσε και... έκανε γκριμάτσες ενώ υπουργός μιλούσε για τα δεινά των Ουκρανών!

Η Ελλάδα δεσμευμένη στην προσπάθεια να ανακουφιστούν τα δεινά των κατοίκων της Μαριούπολης, λέει ο Δένδιας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης