Πόλεμος στην Ουκρανία - Πολωνία: Φιλοξενεί τους πρόσφυγες σε ξενώνες έκτακτης ανάγκης

Πόλεμος στην Ουκρανία - Πολωνία: Φιλοξενεί τους πρόσφυγες σε ξενώνες έκτακτης ανάγκης

Οι εγκαταστάσεις  προορίζονται για θύματα φυσικών καταστροφών, αστέγους, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και ως θάναμοι εμβολιασμού για τον κορωνοϊό

πολωνια
Ξενώνες έκτακτης ανάγκης για Ουκρανούς πρόσφυγες στην Πολωνία δημιούργησε το Voluntary Arcitects' Network (VAN), η μη κερδοσκοπική οργάνωση με επικεφαλής τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Shigeru Ban.

Το σύστημα PPS, αποτελούμενο από χαρτονένιους σωλήνες και υφασμάτινες κουρτίνες, είναι απλό και εύκολο στην εγκατάστασή του· το VAN το είχε χρησιμοποιήσει προηγουμένως ως ξενώνες για θύματα φυσικών καταστροφών, αστέγους και ως θαλάμους εμβολιασμού COVID-19.

Πριν εγκαταστήσει το PPS, η ομάδα συναρμολόγησε ένα πρωτότυπο στο Wroclaw University of Science and Technology και προσάρμοσε τις διαστάσεις της κάθε μονάδας σε 2,3 μέτρα επί 2 μέτρα


Κλείσιμο

Στις 11 του μηνός, 319 ξενώνες τοποθετήθηκαν μέσα σε ένα πρώην σουπερμάρκετ στην πόλη Chelm, κοντά στα πολωνο-ουκρανικά σύνορα. Την εγκατάσταση ανέλαβαν σπουδαστές του πανεπιστημίου με επικεφαλής τη Weronika Abramczyk. Οι πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν την επομένη.



Στις 12 Μαρτίου, 60 μονάδες PPS εγκαταστάθηκαν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Wroclaw, πάλι από τους σπουδαστές του πανεπιστημίου, υπό την επίβλεψη της αρχιτεκτόνισσας Agata Jasiolek.

Το πρότζεκτ βοήθειας προς τους Ουκρανούς πρόσφυγες υλοποιείται από το VAN και το γραφείο Shigeru Ban Architects σε συνεργασία με μια ομάδα επικεφαλής της οποίας είναι ο Πολωνός αρχιτέκτονας Hubert Trammer και ο Jerzy Latka από το Wroclaw University.

Ειδήσεις σήμερα:

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της γέφυρας Βρυούλων

Συναγερμός από διαρροή αερίου στο Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου

Τσίπρας: Τα χειρότερα είναι μπροστά μας - Γιατί δεν βάζετε φραγμό στα υπερκέρδη;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης