Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι θέλουν να κάνουν το Τσερνίχιβ «δεύτερη Μαριούπολη», λένε οι Ουκρανοί

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι θέλουν να κάνουν το Τσερνίχιβ «δεύτερη Μαριούπολη», λένε οι Ουκρανοί

Για τα σημαντικά προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Τσερνίχιβ, ενημέρωσε σύμβουλος του Ζελένσκι - Ωστόσο, οι Ρώσοι δεν θα καταφέρουν ούτε να το πλησιάσουν, είπε - Σούμι, Χάρκοβο, Τσερνίχιβ και Κίεβο παραμένουν υπό την προστασία του Ουκρανών - Χθες, σκοτώθηκε κι άλλος υψηλόβαθμος Ρώσος

cernihiv2
Δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές «στη φύση των ενεργειών των ρωσικών στρατευμάτων» στη διάρκεια της ημέρας, ανέφερε σε σχετική ενημέρωση ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Ολεξέι Αρέστοβιτς, προσθέτοντας πως οι Ρώσοι θέλουν να κάνουν το Τσερνίχιβ «δεύτερη Μαριούπολη».

Σύμφωνα με το Ukrinform, ο Αρέστοβτς είπε πως «κατά τη διάρκεια της ημέρας, η κατάσταση του εχθρού και η φύση των ενεργειών του εχθρού, αλλά και των δυνάμεών μας δεν έχουν αλλάξει σημαντικά, υπάρχουν μάχες τακτικής σε εξέλιξη».

Ο Αρέστοβιτς ενημέρωσε ότι οι Ρώσοι συνεχίζουν να επιτίθενται στη Μαριούπολη, αλλά «οι υπερασπιστές της πόλης αντιστέκονται ηρωικά, επιδεικνύοντας υψηλό στρατιωτικό επαγγελματισμό».

Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι την Τρίτη οι Ουκρανοί σκότωσαν τον διοικητή της 810ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έπειτα από πυροβολισμό Ουκρανού ελεύθερου σκοπευτή.

«Και αυτή είναι η πέμπτη απώλεια σε επίπεδο διοικητή συντάγματος, κοντά στη Μαριούπολη, κάτι που δείχνει, πρώτον, τη βαρβαρότητα των μαχών που διεξάγονται εκεί και, δεύτερον, τον υψηλό επαγγελματισμό των υπερασπιστών της πόλης», είπε ο Αρέστοβιτς.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, ανέφερε πως οι πόλεις Σούμι, Χάρκοβο, Τσερνίχιβ και Κίεβο, παραμένουν στη ζώνη προστασίας τω Ουκρανών. Ωστόσο «το Τσερνίχιβ είναι τώρα μια πόλη που ο εχθρός προσπαθεί να μετατρέψει στη δεύτερη Μαριούπολη. Δεν υπάρχει νερό, φως, αέριο και σχεδόν καθόλου θέρμανση. Αλλά οι ηρωικοί κάτοικοι και υπερασπιστές του Τσερνίχιβ αμύνονται σθεναρά» σημείωσε.

Εξέφρασε την άποψη ότι οι Ρώσοι εισβολείς δεν θα μπορέσουν «όχι να πάρουν, αλλά ακόμη και να πλησιάσουν» το Τσερνίχιβ.

Ειδήσεις σήμερα:

Καύσιμα: Μειώσεις και «έξτρα» έκπτωση για πληρωμές με smartphone

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν επαναφέρει την πυρηνική απειλή για να αποτρέψει την εμπλοκή του ΝΑΤΟ

Ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις: Κόλλησαν 400.000 άνθρωποι μέσα στην πανδημία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης