Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ανοησίες και μύθοι όσα γράφονται για την υγεία του Πούτιν» λέει ο Λουκασένκο

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ανοησίες και μύθοι όσα γράφονται για την υγεία του Πούτιν» λέει ο Λουκασένκο

Ο Λευκορώσος πρόεδρος τόνισε ο Ζελένσκι κατευθύνεται από τους Μπάιντεν και Τζόνσον - Επανέλαβε πως δεν έχει δεχτεί πρόσκληση να συνδράμει τη Ρωσία στην Ουκρανία

putin_lukasenko
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την κατάσταση της υγείας του Βλαντίμιρ Πούτιν, με διάφορα δημοσιεύματα να αναφέρονται σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Ρώσος πρόεδρος.

Τη θέση του σε αυτές τις αναφορές εξέφρασε ο Αλεξάντρ Λουκασένκο, σε συνέντευξή του σε ιαπωνικό τηλεοπτικό κανάλι, λέγοντας πως «αν νομίζετε ότι ο πρόεδρος Πούτιν είναι σωματικά άρρωστος ή ότι κάτι άλλο έχει συμβεί με την υγεία του, τότε σας λέω πως... είναι ο πιο ζωντανός από όλους τους ζωντανούς ανθρώπους. Είναι ένας απολύτως επαρκής και φυσιολογικός άνθρωπος. Όσα άλλα λέγονται, είναι ανοησίες και μύθοι». Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, όλες αυτές οι αναφορές για την υγεία του Πούτιν, γίνονται για να υπονομευτεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. «Δεν θα δουλέψει αυτή η μέθοδος» πρόσθεσε.

Ακόμη, ο Λευκορώσος πρόεδρος τόνισε πως ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι έχει, επί του παρόντος, ελάχιστο έλεγχο στις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στη χώρα. «Πιστεύω ότι διαχειρίζεται ελάχιστα τις διαδικασίες στην Ουκρανία. Ακόμη και πριν από τη σύγκρουση, δεν εμβάθυνε πολύ σε αυτές τις διαδικασίες, Δεν είναι χαζός, αλλά ήλπιζα ότι με την εμπειρία, στη δεύτερη προεδρική θητεία, θα διαχειριζόταν επαρκέστερα την κατάσταση στην Ουκρανία, ώστε να μην ξεκινήσει η σύγκρουση».

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, η κατάσταση στην Ουκρανία ελέγχεται αυτή τη στιγμή από εκπροσώπους της Δύσης και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι έχουν πάρει στα χέρια τους την αντιμετώπιση της Ρωσίας.

«Εκτός από το γεγονός ότι προμηθεύουν επίσημα τα πιο σύγχρονα όπλα εκεί, νομίζω ότι είναι υπεύθυνοι για την στρατιωτική αντίσταση της Ουκρανίας. Σε γενικές γραμμές, ο Ζελένσκι έχει δύο τηλέφωνα στο γραφείο του, για να μιλάει με τον Μπάιντεν και τον Μπόρις Τζόνσον. Είναι ένα εξαρτημένο άτομο», είπε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, ο Λουκασένκο ξεκαθάρισε πως το Μινσκ θα κάνει όσα μπορεί για την εκεχειρία και πρόσθεσε για άλλη μια φορά, πως η Ρωσία δεν έχει απευθύνει πρόσκληση να την ενισχύσει στρατιωτικά στον πόλεμο της Ουκρανίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Βασιλακόπουλος προειδοποιεί - «Τέταρτη δόση του εμβολίου για όλους, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό»

Μπλοκαρισμένες για τους Ρώσους οι δυο βασικές διαδρομές προς το Κίεβο - Στην αντεπίθεση οι Ουκρανοί

Έρχονται οι επιταγές ακρίβειας και καυσίμων για στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών - Τα εισοδηματικά όρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης